Novembrikuina matš Kalev/TLÜ (valges) ja Kalev/Cramo vahel.Foto: Martin Ahven
Korvpall
6. jaanuar 2021, 20:47

Tartlaste kehv kaitse aitas lõpetada Kalevi masendava seeria

Tallinna Kalev/TLÜ korvpallimeeskond kaotas järjest kümme Eesti-Läti liiga matši, kuni lõpuks võideti kolmapäeval 88 : 80 Tartu Ülikooli.

Eriliselt säras võitjate poolel Brandis Raley-Ross, kes viskas 28 punkti, noppis seitse lauapalli ja andis viis resultatiivset söötu. Tõsi, ameeriklane patustas ka seitsme pallikaotusega. Parker van Dyke ja Karl-Johan Lips lisasid kumbki 16 punkti.

Ka Tartu mäng toetus suuresti leegionäridele. Charles Barton viskas 25 punkti ja andis kaheksa korvisöötu, Jordan Capps panustas 23 silma ja kuue lauapalliga.

Tartu peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul ei suutnud meeskond kaitses hästi tegutseda. „Täna me oma kaitset tööle ei saanud ja lasime liiga lihtsalt liiga palju punkte visata. Esimene mäng pärast uute meeste liitumist ja rotatsioon pole veel paigas, mehed pole ka üksteisega platsil harjunud. Neljandal veerandi alguse eest pean ilmselt ka endale tuhka pähe raputama, sest mõnel tõmbas seal täitsa punasesse ja oleks pidanud väikese puhkuse andma. Cappsi puhul on teada, et ta teeb rünnakul omad ära, aga tal läheb ka vormi saamiseks veel aega. Laupäevase TalTechi mängu jaoks peame kindlasti kaitsega tööd tegema, et see ei oleks selline läbikäiguhoov nagu täna,“ sõnas Kandimaa pressiteate vahendusel. 

Taaralinna meeskonnal on 14 mängust kirjas viis võitu, Kalevi saldo on 16 matši ja kolm triumfi.

Standings provided by SofaScore LiveScore