Manchester City alistas poolfinaalis teise Manchesteri klubi Unitedi.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
7. jaanuar 2021, 10:11

VIDEO | Manchester on sinine! Liigakarika finaalis saab näha Mourinho ja Guardiola duelli

Inglismaa jalgpalli liigakarika võitja selgitavad tänavu Tottenham ja Manchester City, mis tähendab seda, et 25. aprillil saab Wembley staadionil toimuvas finaalmängus näha taaskord kahe kange treeneri Jose Mourinho ja Pep Guardiola vastasseisu. Kui Mourinho hoolealused alistasid teisipäevases poolfinaalis esiliigameeskonna Brentfordi, siis Guardiola ja City said kolmapäeva hilisõhtul jagu linnarivaal Unitedist.

Manchesteri meeskondade derbis tõid Cityle 2 : 0 võidu John Stonesi 50. ja Fernandinho 83. minuti tabamused. Nii sammus City neljandat aastat järjest liigakarika finaali, kusjuures kõik need finaalid on City ka võitnud: 2018. aastal alistati esikohamängus Londoni Arsenal, 2019. aastal Londoni Chelsea ja 2020. aastal Birminghami Aston Villa.

"Liigakarikas pole küll Meistrite liiga, kuid on erakordne saavutus neljandat aastat järjest finaali jõuda," kiitis Pep Gueardiola pärast võidukat poolfinaali. "Olen oma meeskonna kvaliteedist siiras vaimustuses."

Guardiola ja Mourinho on seni peatreeneritena vastamisi läinud 24 mängus. Neist matšidest 11 on lõppenud Guardiola hoolealuste võiduga, 6 mängu on jäänud viiki ja 6 korda on võitnud Mourinho juhendatav tiim.