Kelly Sildaru.Foto: AP/Scanpix
Talisport
7. jaanuar 2021, 14:07

HÄSTI! Kelly Sildaru pääses karjääri esimesel Big Airi MK-etapil finaali

Vigursuusataja Kelly Sildaru teeb sel nädalal kaasa Austrias Kreischbergis toimuval freestyle-suusatamise teisel MK-etapil, kus on kavas Big Airi hüpped. Tänases kvalifikatsioonis näitas Sildaru viiendat tulemust ja pääses reedesesse finaali.

Kvalifikatsioonis oli kavas kolm hüpet, millest läks arvesse kaks paremat. MK-sarjas oma esimest Big Airi võistlust tegev Sildaru alustas tagasihoidliku 62,20-punktise hüppega, ent teise vooru 82,40 ja kolmanda vooru 76,60 punkti andsid talle kokku 159 silma ning viienda koha. See viis ta ka finaali, kuhu pääses 25st kvalifikatsioonis osalenud naisest vaid kuus.

Kvalifikatsiooni parim oli prantslanna Tess Ledeux 182,80 punktiga, talle järgnesid šveitslannad Giulia Tanno 168,80 ja Mathilde Gremaud 164,80 punktiga.

Sildaru ette mahtus ka norralanna Johanna Killi (164,40 punkti) ning viimase ehk kuuendana pääses reede õhtul toimuvasse finaali itaallanna Silvia Bertagna (154,20).

Tulemused:

undefined Foto: Fis-ski.com

Big Airi hüpped ei ole olnud Kelly Sildaru trumpalaks. X-Mängudel on ta selles distsipliinis saavutanud kaks teist, ühe kolmanda ja kaks neljandat kohta. Samas on ta Big Airis kroonitud juunioride maailmameistriks ning saavutanud juunioride MMil ka ühe Big Airi hõbeda.