Aston Villa mängija Jack Grealish koos tiimikaaslastega sel reedel kindlasti Liverpooli vastu karikasarjas astuda ei saa.Foto: CARL /Scanpix
Jalgpall
7. jaanuar 2021, 17:55

Inglismaa tippklubi suur koroonapuhang võib panna põntsu tähtsale mängule

Reedel peaksid omavahel FA Cupil ehk Inglismaa jalgpalli karikavõistlustel kohtuma kaks tippmeeskonda Aston Villa ja Liverpool. Kohtumine võib aga ära jääda, sest Aston Villa tiimis avastati suur koroonakolle.

Briti väljaanded vahendasid täna õhtul, et esmaspäeval tehti Aston Villa esindussatsi mängijatele ja taustajõududele koroonaviiruse proovid ja sealt väga paljud osutusid positiivseks. Nakatunud saadeti isolatsiooni ja seejärel tehti lisateste, mis tõid veelgi juurde positiivseid proove. The Guardiani väljaande andmetel pole Aston Villa esindustiim enam alates teisipäevast saadik trenni teinud, klubi ise teatas, et nende treeningkeskus on suletud.

Hetkel pole Briti meedia väitel teada, kas Aston Villa kavatseb Liverpooli vastu kasutada klubi noormängijaid või mis kohtumisest üleüldse saab. BBC andmetel peab klubi teiste osapooltega selles osas läbirääkimisi.

Inglismaa jalgpalli karikavõistluste kolmandas ringis oleks Aston Villa pidanud kohtuma kõrgliiga liidri Liverpooliga. Sealjuures koduses Premier League’is ei jää koroonasse nakatunud tiim Liverpoolist sugugi palju maha: kui punasärkidel on 17 mänguga koos 33 punkti, siis Aston Villa on küll kaheksandal kohal, aga neil on 15 kohtumisega koos 26 silma. Mõlemad klubid on FA Cupi võitnud seitsmel korral: Liverpool viimati 2006. aastal, Aston Villa viimane triumf jääb aastasse 1957.

Teistest Premier League'i klubidest kohtuvad reedel omavahel tabelinaabrid Wolverhampton Wandereres ja Crystal Palace. Laupäeval mängivad tippliiga meeskondadest Arsenal - Newcastle United, ülejäänud kõrgliiga võistkonnad on endale kolmandas ringis saanud vastase madalamatest liigadest.