Kelly Sildaru.Foto: Norsk Telegrambyra AS/Scanpix
Talisport
7. jaanuar 2021, 20:31

Esimest korda Big Airi hüpete MK-etapil finaali pääsenud Sildaru: emotsioon on hea, ei kurda!

Eesti vigursuusataja Kelly Sildaru ütles Austrias Kreischbergis toimuval Big Airi hüpete MK-etapil finaalijõudmise järel, et konkurentsi tõttu tuli see üllatusena, aga tunne on hea. Homse finaali kohta ei oska ta veel midagi ennustada.

18aastase Sildaru jaoks on Austrias toimuv MK-etapp esimene võistlus, kus ta osaleb Big Airi hüpetel. Naiste kvalifikatsioonis osales 25 võistlejat ja homsesse finaali pääses vaid kuus paremat, eestlanna sai kirja päeva viienda tulemuse. „Emotsioon on pigem hea, ei kurda!“ rõõmustas Sildaru täna õhtul. „Kuna konkurents on tugev ja erinevalt teistest võistlejatest ma veel kahekordseid saltosid ei tee, siis on Big Air eriti raske ala, kus oma trikkidega teiste kahekordsetele saltodele vastu hakata.“

Tänase kvalifikatsiooni tulemused. Foto: fis.ski

Renni- ja pargisõidu äss ütles, et kuna finaali pääses vaid kuus naist, ei olnud tal enne tänaseid liiga suuri ootuseid. „Eks ma ikka lootsin finaali saada, aga oli arvata, et see saab olema väga raske,“ nentis tubli esituse teinud Sildaru.

Homsele finaalile ette vaadates ütles noor eestlanna, et hetkel ta pingeid tunne ega ka mõtle sellele veel. „Võib-olla siis, kui finaal kätte jõuab, on tunded teised, aga praegu olen üsna rahulik. Ma ei oska täna öelda, kuidas end homme mõne konkreetse koha saavutamise järel tunnen. Väga palju mõjutab emotsionaalselt see, kuidas mul enda trikid välja tulevad,“ rääkis meie vigursuusataja, kes osaleb enda jaoks uuel alal seetõttu, et tahab ka järgmistel olümpiamängudel Big Airi hüpetes kaasa lüüa ja selleks on vaja koguda olümpiapunkte.

Pärast päevast kvalifikatsiooni osales Sildaru õhtul veel meestega koos treeningul, ka homme on enne võistlust kavas treeningsessioon. Võistlus toimub homme õhtul kell 19.