Rio Ferdinand Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
8. jaanuar 2021, 09:51

ManU staar meenutab Premier League’is purjus peaga mängimist: „Istusin pingil ja lootsin, et mind ei vahetata sisse…“

Endine Inglismaa jalgpallikoondise ja Manchester Unitedi staarkaitsja Rio Ferdinand meenutas jalgpallikarjääri algusaastaid, mil ühes mängus käis vindisena platsil.

Ferdinand oli hooajal 1996/1997 West Hami mängija ja kõigest 17aastane, kui intsident aset leidis. Nimelt polnud Ferdinand kohtumises Londoni Arsenali vastu esialgu koosseisus üles antud ning ta läks staadionil olevasse baari tipsutama.

„Ühtäkki tuli varustuse juht ning ütles, et pean kiiresti riided vahetama. Mul oli napsuklaas alles käes,“ meenutas Ferdinand. „Seega olin seisus, kus olen joonud kolm brändikoksi ja pean võib-olla Highburyl (Arsenali kodustaadion - toim.) mängima. Mis toimub? Läksin alla ja minult küsiti, kas minuga on kõik hästi. Vastasin, et jah, ja ma ei valetanud, sest mõnus alkoholisumin oli sees.“

Seejärel selgus ka, mis oli juhtunud. Klubi uusim täiendus Paulo Futre oli meeskonna juurest solvunult minema marssinud, kuna talle ei antud nr10 särginumbrit ja nii avanes koosseisus üks koht. Ferdinand jäi esialgu pingile.

„Istusin pingil ja lootsin, et mind ei vahetata sisse… Kolme brändi ja Coca-Cola pealt ei tohi ma mängima minna. Ma ei saa endast sellist märki maha jätta. Ja siis läksin siiski viimaseks 15 minutiks sisse,“ sõnas Ferdinand.

Londoni derby võitis toona Arsenal 2:0.