Kelly Sildaru.Foto: Miles Holden/Red Bull Content Pool
Talisport
8. jaanuar 2021, 22:30

MK-etapi kolmas naine Kelly Sildaru: võistlus läks oodatust paremini

Eesti vigursuusataja Kelly Sildaru sõnas tänase Big Air hüpete MK-etapi kolmanda koha järel, et jääb nädalavahetusega rahule, sest tundis end lumel ja hüpetel hästi.

Karjääri jooksul esimest korda Big Air hüpete MK-etapil finaali jõudnud eestlanna oli üks kuuest naisest, kes pidi võitu jahtima asuma. Tegelikkuses oli võistlejaid viis, sest norralanna Johanne Killi starti ei tulnudki. Lisaks kukkus kahel esimesel hüppel šveitslanna Mathilde Gremaud, seega jäid medalid jagada peamiselt nelja naise vahel.

„Minu jaoks sai poodiumikoht selgeks siis, kui Mathilde teist korda kukkus,“ selgitas noor Sildaru. „Olin siis kindel, et suudan kolmanda koha saada, aga samas oli selge, et vahe kahe esimesega oli kümme punkti ja seda vaid ühe hüppega tagasi teha on liiga raske.“

Renni- ja pargisõidu spetsialist ei olnud seekordse Big Airi kolmanda kohaga pettunud: „Pigem jään täna tulemusega rahule, minu jaoks oli võit juba see, et finaali pääsesin. Kokkuvõttes võib öelda, et võistlus läks oodatust paremini. Võrreldes eilse kvalifikatsiooniga tundsin end täna rajal ja hüpetel kindlamini ja jäin trikkidega rohkem rahule. Alati saab paremini, aga võib öelda, et iga hüpe läks nii, nagu planeerisime.“

Austrias peetud MK-etapi järel sõidab eestlanna koju ja seejärel on jaanuari lõpus kavas X-mängud, millele eelneb mõnes Euroopa riigis toimuv treeninglaager.