Kelly Sildaru.Foto: Zuma Press / Scanpix
Talisport
9. jaanuar 2021, 08:31

Tundub, et Kelly Sildaru ikkagi saab MM-tiitlit kaitsta

Praegu näib kõik liikuvat selles suunas, et Kelly Sildaru saab sel talvel kaitsta oma rennisõidu MM-tiitlit, sest rahvusvaheline suusaliit (FIS) on leidnud freestyle-suusatamise ja lumelauasõidu MMile uue toimumispaiga.

Tegelikult pidanuks MM toimuma 18.–28. veebruarini Hiinas Pekingis, kuid koroonaviiruse pandeemia tõmbas tollele plaanile vee peale – FIS otsustas detsembri alguses, et kõik selleks hooajaks Pekingisse planeeritud võistlused jäävad ära (sh kahevõistluse, suusahüpete ja murdmaasuusatamise MK-etapid).

Nüüd on FISi kalendrisse tekkinud mitteametlik info, et MM toimub 24. veebruarist kuni 11. märtsini Kanadas Calgarys. Kanada rahvusringhäälingu teatel töötavad kohalikud spordiametnikud parasjagu selle nimel, et organiseerida võistluspaika eeskujulik "mull" ja saada võimudelt luba MMi korraldamiseks.

Viimati võistlesid freestyle-suusatajad MM-tiitlite nimel 2019. aastal USAs Park City's, kus Sildaru võitis esikoha rennisõidus. Tema trumpala pargisõit jäi kehva ilma tõttu ära ning Big Airi hüpetest loobus ta hoovõtuprobleemide tõttu.