Kukkumine, mis lõpetas Lucas Braatheni hooaja.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
9. jaanuar 2021, 10:08

VIDEO | Võigas kukkumine lõpetas Norra mäesuusatalendi hooaja

20aastase Norra mäesuusatalendi Lucas Braatheni hooaeg on lõppenud, sest ta vigastas kukkudes nii pahasti vasaku jala põlve ristatisidemeid, et vajab operatsiooni.

Õnnetus juhtus eile Šveitsis Adelbolnis suurslaalomi MK-etapi teise laskumise viimastel meetritel, kui Braatheni parem suusk maandus kehvasti ja põhjustas tasakaalu kaotuse (vt videot allpool).  

Ta jäi, valugrimass näol, maha lebama ning transporditi pärast meditsiinitöötajate esmast ülevaatest kanderaamil minema.

Norra mäesuusakoondise arst Marc Strauss teatas Norra rahvusringhäälingule, et Braathen vigastas põlve ristatisidemeid ning vajab operatiooni. "Peame ta lõpliku hinnangu andmiseks kodumaale viima, aga hooaeg on lõppenud. Taastumisperiood on sellise trauma järel tavaliselt kuus kuni üheksa kuud," märkis Strauss.

Tormis Laine eakaaslane Braathen on meeste seas üks säravamaid tõusvaid tähti. Ta debüteeris MK-sarjas 18aastasena ning saavutas suurslaalomis 26. koha, mis on kõva sõna, sest ta startis 60. mehena.

Oktoobris võitis Braathen Austrias Söldenis elu esimese MK-etapi, kui oli parim suurslaalomis. Eile kukkumisega lõppenud Adelbolni etapil sai ta 7. koha.

Samal võistlusel vigastas end kukkudes teinegi 20aastane norralane, Atle Lie McGrath, kuid tema peaks kuue nädalaga terveks saama. Ta prantsatas lumele esimese laskumise ajal ega saanud seega tulemust kirja. McGrathi senise karjääri parim võistlus oli detsembris Alta Badias, kus ta saavutas suurslaalomi MK-etapil 2. koha.