Robert Heldna ei eksinud lasketiirus kordagi. Foto: Jarek Jõepera
Talisport
10. jaanuar 2021, 13:49

Eesti nelik jäi kõrgest mängust välja, Venemaa lõpetas masendava seeria triumfiga

Eesti laskesuusanelik (Regina Oja, Johanna Talihärm, Kalev Ermits ja Robert Heldna) sai Oberhofi MK-etapi segateatesõidus 16. koha. Põneva heitluse võitis Venemaa koondis. Viimati jõudsid venelased MK-sarjas poodiumile 11 kuud tagasi.

Eduard Latõpov alistas tänases finišiheitluses Norra ankrumehe Sturla Holm Lägredi, kolmandana lõpetas Prantsusmaa nelik.

Eesti poolt avavahetust sõitnud Regina Oja kasutas kahe lasketiiru peale vaid üht varupadrunit ja andis vahetuse üle 11. kohal, kaotust liidrile ehk Prantsusmaale kogunes 42,3 sekundit.

Teises vahetuses kasutas Johanna Talihärm kokku kolme varupadrunit ning lõpetas 15. kohal, kaotust liidriks kerkinud Venemaale oli kogunenud 1.59,6.

Kolmandana saadeti rajale Kalev Ermits, kes sattus lamedestiirus raskustesse ning pidi minema ka ühele trahviringile. Püstitiirus tegutses mees juba eksimatult ning lõpuks andis ta vahetuse üle 16. positsioonil. Liider Venemaa jäi kolme ja poole minuti kaugusele.

Ankrumees Robert Heldna tegi nii lamades- kui ka püstitiirus puhta töö ning noormees hoidis 16. kohta lõpuni. Meie selja taha jäid Sloveenia, Jaapan, Läti, Slovakkia, Kasahstan, Leedu ja Rumeenia.