Rene Zahkna (pildil) ja Tuuli Tomingas lõpetasid Oberhofi MK-etapi paarissegateatesõidu 17. kohal.Foto: Jarek Jõepera
Talisport
10. jaanuar 2021, 16:46

Oberhofi paarissegateate võitis Prantsusmaa, Eesti jäi esikümnest kaugele

Oberhofi MK-etapi paarissegateatesõidu võitis Pranstusmaa, Eesti duo Tuuli Tomingas ja Rene Zahkna lõpetas 17. kohal.

Oberhofi MK-etapi paarissegateates kukkus Eesti koondis suurest mängust juba teises lasketiirus. Kui Tuuli Tomingas läbis esimese lamadestiiru puhaste paberitega ja hoidis veerandsaja võistkonna seas seitsmendat kohta, siis püstilaskmises jäi üles kaks märki, mis kukutas Eesti 21. kohale.

Rene Zahkna suutis oma esimeses vahetuses mööduda neljast koondisest. Ehkki Tomingas andis enda vahetusega taas ühe koha ära, siis kindlalt lasknud Zahkna tõi Eesti finišisse 17. positsioonil. Tulemus oli vaieldamatult pettumus, sest möödunud laskesuusahooajal lõpetas Eesti MK-sarja paarissegateatesõitudes teisel ja viiendal kohal.

Tipus valitsesid Oberhofi võistlust kuni seitsmenda tiiruni Norra ja Prantsusmaa, kes tulid püstilaskmisele koos. Kui Julia Simon suutis märgid maha saada, siis Norra esindaja Tiril Eckhoff jättis üles lausa kolm märki ja läks trahviringidele.

Émilien Jacquelin läks viimast vahetust sõitma pooleminutilise eduga Rootsi ees. Väga kindlalt lasknud Jacquelin jälitajaid lähemale ei lasknud ning mees tõi kokku vaid kolm varupadrunit kasutanud Prantsusmaa üle finišijoone esimesena. Rootsi duo Hanna Öberg ja Sebastian Samuelsson kaotas võitjale 38,7 sekundit.

Viimast vahetust kuuendalt kohalt sõitma asunud Johannes Thingnes Bö vedas Norra poodiumi madalaimale astmele (kaotus võitjale 42,9 sekundit), sealjuures olid viikingid esikaheksas ainsad, kes käisid trahviringidel. Esikolmikule järgnesid Saksamaa (+1.02,0), Valgevene (+1.13,8) ja Kanada (+1.36,3), Eesti koondis kaotas võitjale enam kui kolme ja poole minutiga.

Oberhofi MK-etapi paarissegateatesõidu 18 parimat Foto: Ekraanitõmmis