Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula.Foto: Robin Roots
Korvpall
10. jaanuar 2021, 18:55

Pärnu Sadam ei andnud Raplale sõnaõigust

Pärnu Sadam alistas pühapäevases Eesti-Läti korvpalliliiga matšis Rapla Avis Utilitase 78 : 58.

Koduses korvpalliliigas eelnevast 14st mängust 11 võitnud Pärnul polnud probleeme ka Rapla alistamisega. Kui avaveerandi võitis kodusats kahe silmaga, siis poolajavileks rebiti ette juba 40 : 30.

Kolmanda veerandi lõpus suutis Rapla tulla veel kaheksa silma kaugusele (55 : 47), kuid viimasel tosinal minutil jooksis külaliste rünnak umbe ja juurde visati vaid 11 punkti. 78 : 58 võidu võtnud Pärnu suurim täht oli lätlane Lauris Blaus, kes tõi 20 silma ja võttis kaheksa lauapalli, millest lausa kuus ründelauast. Robert Valge toetas teda 14 ja Soome koondislane Edon Maxhuni 13 silmaga. 

Sellel hooajal Pärnule kolmandat korda kaotanud Rapla poolelt jõudsid kahekohalise punktisummani Saimon Sutt, Al-Wajid Aminu ja Roberts Freimanis, kes tõid vastavalt 14, 12 ja 11 silma. Raplale said saatuslikuks rohked pallikaotused (20, Pärnu tosina vastu) ja õnnetu päeva kolmesejoone tagant, kust sopsas sisse vaid kolm palli.

Eesti-Lätis liigas teist kohta hoidev Pärnu on võitnud 12 mängu, kaotatud on kahel korral Kalev/Cramole ja korra Tartu Ülikool Maks & Mooritsale. Raplal on kirjas 8 võitu ja 7 kaotust, millega hoitakse kolmandat kohta, kuid neile on kuklasse hingamas nii Rakvere Tarvas kui Taltech, kes on vastavalt 14st ja 15st matšist võitnud seitse.