Artti Aigro piirus pühapäeval ühe katsegaFoto: EPA/Scanpix
Talisport
10. jaanuar 2021, 20:06

Laupäeval punktidele lennanud Aigro: „Kindlasti tuli jälle positiivset tunnet tagasi sisse.“

Suusahüpete Titisee-Neustadti etapi pühapäevase võistluse võitis MK-sarja üldliider Halvor Egner Granerud. Artti Aigro piirdus ühe hüppe ja 38. kohaga, kuid mehe sõnul tekitasid laupäevased õhulennud rõõmu.

Artti Aigro suutis laupäeval Titisee-Neustadti MK-etapil K125 mäel lennata 135 ja 124,5 meetrit, mis andis 24. koha, kuid pühapäeval piirdus 21aastane eestlane ühe hüppega. Avavooru 122,5 meetrine õhulend andis Aigrole 111,6 silma, mis tähendas 38. kohta. Eestlane tõdes, et pühapäeval võis punktikoht jääda hüppe ajastuse taha.

„Laupäeva esimesel hüppel olid ka natuke paremad tuuleolud, aga hüpe oli tehniliselt parem kui nelja hüppemäe turneel,” märkis Aigro telefonitsi Õhtulehele. Nelja hüppemäe turneel jäi eestlase parimaks Garmisch-Partenkirchenis võetud 38. koht.

„Vabatrenni pole saanud väga teha, koguaeg on võistlushüpped, aga samm sammu haaval läheb jälle natuke paremaks. Laupäeva teine hüpe oli tehniliselt okei, aga hoovõtus oli väike äravajumine. Natuke jäi selle taha. Tänast hüpet pole veel jõudnud analüüsida, seega 100 protsenti kindel pole, aga võib-olla [oli viga] ajastuses.”

Artti Aigro piirus pühapäeval ühe katsega Foto: EPA/Scanpix

Maailma parematel suusahüppajatel on olnud tihe graafik, sest kolmapäeval lõppes nelja hüppemäe turnee ning juba reedel algas Titisee-Neustadtis kvalifikatsioon. „Reisipäev oli vahel, ega väga puhata ei saanud, aga kindlasti tuli eile jälle positiivset tunnet tagasi sisse,” lisas Aigro, kes rändab esmaspäeval Poolasse Zakopanesse, kus toimub nädala lõpus järgmine MK-etapp.

Pühapäev kujunes Norra koondise peoks. Hooaja parima võistluse tegi 23aastane Daniel-André Tande, kelle õhulennud kandusid 138,5 ja 138 meetri kaugusele, mis andis kokku 297 silma. Kuid sellest ei piisanud kaasmaalase Halvor Egner Granerudi alistamiseks. Avavoorus 140 meetrit hüpanud 24aastane atleet liugles teises ringis 138 meetri joonele, mis andis talle 2,4 punktise edumaaga võidu.

Halvor Egner Granerud Foto: EPA/Scanpix

Sellega suurendas hooaja kuuenda etapi võitnud Granerud edu ka MK-sarja kokkuvõttes, sest tema lähim jälitaja Markus Eisenbichler lõpetas koduse võistluse neljandana. Sakslase eest napsas kolmanda koha austerlane Stefan Kraft, kes lendas 138 ja 136 meetri kaugusele. 

Täielikult ebaõnnestus eelnevad kolm etappi võitnud poolaka Kamil Stochi päev, kes avavoorus piirdus 123,5 meetriga, mis andis alles 25. koha. Teises voorus suutis tänavuse nelja hüppemäe turnee võitja tõusta 131 meetrise sooritusega kaheksa positsiooni võrra.

Titisee-Neustadti etapi 20 parimat Foto: Ekraanitõmmis