Foto: CD Projekt RED
Esport
12. jaanuar 2021, 09:13

Poola valitsus jälgib hoolega, et „Cyberpunk 2077“ saaks ära parandatud

CD Projekt REDi küberpungiliku rollimängu „Cyberpunk 2077“ ilmumisest on nüüdseks möödunud pea kuu, ent probleemid pole siiani otsa saanud. Nüüd on teos sattunud Poola konkurentsi- ja tarbijakaitseameti (UOKiK) luubi alla.

Mäng oli ilmudes tehniliselt äärmiselt vigane, seda eelkõige eelmise põlvkonna konsoolidel. Situatsiooni põhjustajaks olid CD Projekti juhtkonna nõudmised. Kahjuks tõi see endaga kaasa olukorra, kus CDPR pidi ostjatele raha tagastama, PlayStation otsustas teose aga enda poest lausa eemaldada. Ka investorid olid pahased ning kaebasid Poola firma kohtusse.

CD Projekt RED lubas mängu järgmiste parandustega korda teha. Nüüd jälgib UOKiK lähedalt antud lubaduse täitmist, vahendab ScreenRant. Samuti uuritakse, milline on stuudio hoiak pettunud klientide suhtes ning küsitakse, kuidas säärase situatsioonini jõuti.

Halvimal juhul võib olukord lõppeda rahatrahviga, mille suuruseks kuni 10% kompanii aasta tulust. Mullu teatas CDPR, et kõigest hoolimata on mängu müüginumbrid muljet avaldavalt kõrgel.

Oma „Cyberpunk 2077“ arvustuses tõdesime, et „küberpungiesteetikast nõretav teos peaks paberil olema justkui rollimäng, ent lähemal vaatlusel jäävad antud žanri annid pigem vajaka. Ajastul, mil iga AAA-mäng omab rollikate sugemeid ning kus kogemuspunktid, lahtilukustatavad oskused ja erinevad dialoogivalikud on igapäevane nähtus, ei suuda „Cyberpunk“ millegi omapärasega silma paista.“