Jari-Matti Latvala.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
11. jaanuar 2021, 16:35

Latvala hooaja avaetapi soosikutest: kindlasti ei tohi unustada Tänakut

Endine WRC piloot Jari-Matti Latvala debüteerib tänavu MM-sarjas Toyota rallimeeskonna pealikuna. Hooaja avaetapil Monte Carlos kannavad soomlase hinnangul soosikukoormat mullused kolm esimest – Thierry Neuville, Sebastien Ogier ja Elfyn Evans. Kuid unustada ei maksa ka tunamullust maailmameistrit Ott Tänakut, kes alustab Hyundaiga oma teist hooaega.

Kuigi Latvala peamiseks ülesandeks Monte Carlos, kus ta 2016. ja 2017. aastal sõitjana teiseks tuli, on mõistagi tiimi juhtimine, saab ta ikkagi võimaluse ka ise kiiruskatsetel masinat proovida.

"Saan vähemalt recce't teha [võistlustrassiga tutvuda]. Etapil on päris mitu uut teejuppi, tahan neid näha," vahendas Latvala sõnu portaal Rallit.fi.

Toyotal läks mullu Monte Carlos hästi. Võitu küll võtta ei õnnestunud, kuid Ogier lõpetas teisena, Evans kolmandana ning toona 19aastane Kalle Rovanperä viiendana. Latvala usub, et tema hoolealused on tänavugi võimelised esikoha nimel konkureerima. 

"Eelmisel aastal oli võistlus väga raevukas. Nii Ogier kui ka Evans sõitsid väga hästi, kuigi masin oli nende jaoks uus. Nüüd on nad autoga kohanenud. Nad peaksid olema paremini valmis, et Hyundaiga võistelda. Ka Kalle on aasta võrra kogenum, seega teda saab olema huvitav jälgida," sõnas Latvala.

Ta leiab, et Ogier ja Evans on koos mulluse Monte Carlo etapi võitja Neuville'iga favoriitideks ka sel korral, kuid Tänak, kes eelmisel aastal katkestama pidi, võib samuti kõrgete kohtade nimel kaasa rääkida.

"Arvan, et etapp on raske. Neuville on siin tugev, kuid seda on ka Evans ja Ogier. Kuid loomulikult ei tohi me unustada Tänakut. Ta on autoga kohanenud ja sõidab kindlasti hästi," lausus Latvala.

Monte Carlo ralli toimub 21. - 24. jaanuarini. Koroonaviiruse levikust tingitud liikumispiirangute tõttu muudeti etapp lühemaks. Kokku läbitakse 14 kiiruskatset, kogupikkuseks on 257 kilomeetrit.