Lance Stroll mullusel Sakhiri GP-l. Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
12. jaanuar 2021, 13:15

Koroonaviirus keeras vormel 1 hooaja alguse pea peale

Ka tänavune vormelihooaeg algab planeeritust hiljem, sest Austraalia ja Hiina GP-d tuleb koroonaviiruse pandeemiaga seotud piirangute tõttu edasi lükata.

MM-sari pidanuks algama 21. märtsil Melbourne'is, kuid nii Austraalias kui ka Hiinas kehtivad välismaalt saabujaile ranged reeglid. Seega algab vormel 1 hooaeg nädal hiljem ehk 28. märtsil Bahreinis. Austraalia GP lükkus 21. novembri peale.

Bahreinist pidanuks karavan liikuma Hiinasse, ent hooaja kolmas etapp on lükatud praegu teadmata ajaks edasi.

Taas tõttas raskel ajal appi Imola ringrada, kes võõrustab nüüd ise hooaja teist etappi, mis toimub 18. aprillil. Kolmas võidusõit on planeeritud 2. maile, kuid selle asukoht on praegu lahtine. BBC teatel toimub see eeldatavasti Portgualis Portimao ringrajal, mis tegi eelmisel aastal sarja debüüdi.
 
Seoses Austraalia GP nihkumisega novembri lõppu, muutusid ka Brasiilia, Saudi Araabia ja Abu Dhabi GP-de kuupäevad. Brasiilia etapp nihkus nädala võrra ette, 7. novembrile, Pärsia lahe piirkonnas toimuvad võidusõidud aga nädala võrra kaugemale, vastavalt 5. ja 12. detsembrile. 
 
Kokku on planeeritud 23 võidusõitu. Eelmisel hooajal toimus lõpuks koroonaviiruse kiuste 17 etappi, kuid plaanis oli 22.