Sebastien Loeb ja Daniel Elena olid sunnitud seekordse Dakari ralli katkestama. Sama juhtus ka aastal 2018.Foto: Reuters/Scanpix
Auto-Moto uudised
12. jaanuar 2021, 14:32

Pidevalt probleemidega võidelnud Loeb oli sunnitud Dakari ralli katkestama

Üheksakordset autoralli maailmameistrit Sebastien Loebi tabas Dakari kõrberallil üks häda teise järel ning eile 8. kiiruskatsel oli ta sunnitud võidusõidu katkestama.

Saatuslikuks sai see, et prantslane alustas katset ühe varurattaga, kuid tee peal purunes kaks rehvi. See sundis ekipaaži võistlust pooleli jätma. Meeskonna saateauto ei saanud Loebi ja tema kaardilugejat Daniel Elenet aidata, sest oli päev varem toimunud etapil katki läinud ega mahtunud saateautodele ette nähtud ajalimiiti.

Seetõttu oli tiim langetanud sportlikul printsiibil põhinenud otsuse anda eile rohkem varurattaid kaasa Loebi meeskonnakaaslasele Nani Romale.

"Me ei saanud enam edasi sõita," vahendab Loebi sõnu Motorsport.com. "Olen pettunud, aga saime õppetunni ja tuleme järgmisel aastal tugevamana tagasi."

Loeb ja Elena alustasid viimaseks jäänud katset 43. positsioonilt, liidrist Stephane Peterhanselis üle 13 tunni maas. Nii suure ajakaotuse põhjuseid tuleb otsida eelnevate päevade seiklustest.

Esimene suur tagasilöök tabas Loebi 5. kiiruskatsel, kus tal purunes mitu rehvi ning ta eksis Saudi Araabia kõrbesse ära. Kokku läks kaduma umbes tund aega.

6. kiiruskatsel purunes Loebi auto vedrustus, mida ei olnud võimalik kiirelt parandada, sest tal polnud õiget varuosa. Seda tuli oodata kuskil kaheksa tundi, remont ise võttis napid 20 minutit.

Häda ja viletsus saabus ka 7. kiiruskatsel. Sedapuhku sai viga ratta laager, mistõttu läks kaduma veel kaks tundi. 

Lisaks sai ta tänavusel Dakaril viieminutilise ajakaristuse kiiruse ületamise eest. Loeb nimetas otsuse peale kohtunikku ebakompetentseks, too vastas hiljem, et prantslane ületas kiirust 77 km/h võrra.

Kokku purunes Loebil elu viienda kõrberalli jooksul kümme rehvi.

Ralli lõppeb reedel. Enne käimasolevat katset juhtis autode arvestuses 13kordne Dakari tšempion Stephane Peterhansel.

Loebi senine parim tulemus Dakari rallilt on 2017. aasta 2. koht autode arvestuses.