Eesti koondis enne oktoobrikuist rahvuste liiga mängu Armeeniaga.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
12. jaanuar 2021, 18:46

Thomas Häberli debüüt Eesti koondise peatreenerina lõppes 0 : 1 kaotusega (2)

Eesti jalgpallikoondis pidas täna esimese kohtumise nädalapäevad tagasi ametisse nimetatud uue peatreeneri Thomas Häberli käe all, kui Hispaanias Marbellas peeti treeningmäng Ungari tippklubi Budapesti Ferencvarosega. Esimesel poolajal väravaid ei löödud, kuid Aissa Ladouni 73. minutil tabamusest võttis Ferencvaros lõpuks 1 : 0 võidu.

Esimese poolaja esimesel poolel oli teravam Eesti koondis. Meie parimate võimaluste eest hoolitsesid Martin Miller ja Vlasi Sinjavski, ent vastaste puurilukk Denes Dibusz suutis nende üritused tõrjuda.

Seejärel läksid mänguohjad selgemalt Ferencvarose kätte, kuid avapoolajal siiski väravaid ei nähtud.

Teise poolaja alguses, 52. minutil teenisid ungarlased penalti, ent Karl Jakob Heina asendanud Matvei Igonenil õnnestus Igor Haratini löök püüda.

Lõpuks vastased ikkagi skoorisid, kui nurgalöögi järel ei suutnud me 73. minutil palli trahvikastist ära klaarida ning Aissa Ladouni kihutas nahkkera posti kõrvale.

Eestile tekkis viimastel minutitel paar poolvõimalust, ent väravat me siiski kirja ei saanud ja nii lõppes Thomas Häberli peatreeneridebüüt 0 : 1 kaotusega.

Eesti koosseis

Karl Jakob Hein (46. Matvei Igonen), Märten Kuusk, Henrik Pürg, Markkus Seppik (64. Pavel Marin), Martin Miller (64. Sergei Zenjov), Vladislav Kreida, Markus Soomets, Markus Poom, Vlasi Sinjavski (64. Henri Järvelaid), Konstantin Vassiljev (46. Mark Anders Lepik; 67. Frank Liivak), Rauno Sappinen (64. Mark Oliver Roosnupp).

-----

Mäng Ferencvarosega kandis alates eelmisest neljapäevast Marbellas treeninglaagris viibiva Eesti koondise jaoks eesmärki valmistuda märtsi lõpus toimuvaks MM-valikmänguks Tšehhimaaga, kuna enne toda matši saab koondis koguneda vaid kaheks päevaks.

Tegu oli mitteametliku mänguga ning vastavalt FIFA reeglitele ei mängitud enne avavilet rahvushümni. Eesti koondise ja Ferencvarose treeningmäng kestis 2x45 minutit ning vahetuste arv ei olnud piiratud. 

18:45

Ja sellega on matš ka lõppenud, Ferencvaros võtab 1 : 0 võidu.

18:45

Järvelaid lööb, kuid tabab müüri.

18:44

Kas nüüd? Zenjovi vastu tehakse karistusala joonel viga ning trahvilöök!

18:43

Järvelaiult hea pall trahvikasti, kuid paraku ei saa keegi pead vahele.

18:42

Saame viimasel minutil nurgalöögi, äkki siit veel midagi tuleb?

18:39

Viimaseks viieks minutis platsile Marco Lukka, Vladislav Kreida puhkama.

18:33

Kümme minutit lõpuni ja mänguohjad on selgelt vastaste käes. Pigem on lähemal nende teine kui meie esimene tabamus.

18:26

73. minutil läheb Ferencvaros 1 : 0 juhtima!

Eelmisele episoodile järgnenud nurgalöögi järel ei suuda me oma karistusalast palli kuidagi minema saada ning Aissa Laidouni kõmmutab palli sisse.

18:25

Kohe vastastel ka ohtlik pealelöök, see blokeeritakse ja lendab üle. 

18:24

Pärast vahetusi on mäng muutunud kaootilisemaks, aga kontrollivam pool on jätkuvalt Ferencvaros. Meie meestel teisel poolajal väravavõimalusi tekkinud ei ole. 71 minutit mängitud.

18:22

Kolme keskkaitsja asemel mängime nüüd neljase liiniga, kus Kuusk ja Pürg on keskel ning Järvelaid vasakul ja Soomets paremkaitsja kohal.

18:21

Lepik, kellel varemgi vigastustega probleeme olnud, saab vastu põlve kõvema paugu ja tema asemel platsile Frank Liivak.

18:20

Eesti teeb 64. minutil 4 vahetust. Lahkuvad Miller, Seppik, Sappinen, sisse Järvelaid, Zenjov, Marin ja Roosnupp.

18:14

Tunni täitudes võtab Ferencvaros välja enamuse palluritest, kes esimese poolaja järel veel vahetusse ei pääsenud. Ilmselt on ungarlased vahetanud nüüd välja kogu algkoosseisu.

18:08

Ent Ferencvaros on tulnud teisele poolajale märksa aktiivsemalt ja isukalt. Oleksandr Zubkovi pealöök karistusala joonelt lendab napilt mööda.

18:06

Igonen püüab Igor Haratini löögi!

18:05

52. minutil penalti Ferencvarosele, kui Seppik teeb vastasele vea!

18:04
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eesti jalgpall (@eestijalgpall)

18:01

Eesti väga suurt vahetuste tulevärki siiski pole ette võtnud. Heina asemel väravasuule Matvei Igonen ja Kostja Vassiljevit asendab Mark Anders Lepik. Hetkel siis meie poolt platsil vaid FC Flora mängijad.

17:59

Teine poolaeg on alanud.

Loe rohkem