Foto: CD Projekt RED
Esport
14. jaanuar 2021, 09:00

CD Projekt avaldas, millal ilmuvad „Cyberpunk 2077“ PlayStation 5 ja Xbox Series X versioonid

Kauaoodatud küberpungilik rollimäng „Cyberpunk 2077“ ilmus, oli katki ning valmistas pettumuse. Suurimaks mureallikaks olid konsooliversioonid, mille eest CD Projekt RED lausa vabandas.

Nüüd tehti seda jälle, sel korral aga videoformaadis. Sõna sai CD Projekti üks asutajatest, Marcin Iwinski, kes võttis vastutuse enda õlgadele. Tema sõnul oli stuudio esialgne plaan mäng PC peal valmis viimistleda ning seejärel konsoolidele portida. Kuigi riistvarade jõudluse suhe oli teada, alahinnati ülesannet.

Iwinski sõnul ei suutnud nende stuudiosisesed testid tuvastada kõiki suuri probleeme, mille käes poelettidele jõudnud PlayStation 4 ja Xbox One'i versioonid kannatasid.

Samas lükkus just nende parandamise tõttu edasi konsooliversioonide arvustuskoodide väljasaatmine. Suurem osa esimestest ülevaadetest kirjeldasid PC-versioone, samuti ei tohtinud arvustajad kasutada enda salvestatud mänguvideot.

Videost selgub ka asjaolu, et stuudio keskendub eelkõige probleemide elimineerimisele. Selle tulemusena lükkuvad edasi nii tasuta lisapakkide kui ka PlayStation 5 ja Xbox Series X-i versioonide ilmumine – sihiks saab 2021. aasta teine pool.

Hetkel on „Cyberpunk 2077“ uue põlvkonna konsoolidel mängitav vaid tagasiühilduvuse kaudu.