Stina NilssonFoto: Imago/Scanpix
Talisport
14. jaanuar 2021, 13:59

VALE OTSUS? Murdmaarajalt laskesuusatamisse kolinud olümpiavõitja jäi alla isegi Eesti B-koondislastele (2)

IBU karikasarjas tegi esimese rahvusvahelise laskesuusavõistluse valitsev murdmaasuusatamise sprindi olümpiavõitja Stina Nilsson. Näitsiku võistlus ebaõnnestus täielikult ja ta lõpetas 99. kohal.

Eelmise hooaja järel otsustas Pyeongchangi olümpial neli murdmaasuustamise medalit võitnud rootslanna Stina Nilsson kolida laskesuustamise manu. Naise ametlik debüüt oli kohutav, sest ta lõpetas täna Saksamaal Arberis toimunud IBU karikasarja etapi sprindidistansi alles 99. kohal.

Valitsev murdmaasuustamise sprindi olümpiavõitja oli hädas laskmisega. Kui ta esimesest tiirust pääses vaid ühe trahviga, siis püstitiirus jäi üles neli märki. Lisaks oli 27aastane atleet üks aeglaseimaid laskjaid.

MK-sarjast madalama tasemega IBU karikasarja etapil olid stardis ka eestlannad, kellest edukaim oli 65. koha teeninud Grete Gaim. 27aastane Gaim jättis üles kolm märki ja kaotas võitjale Tatjana Akimovale enam kui kaks ja pool minutit.

Nilssonit edestasid ka esmakordselt rahvusvahelisel tasemel naiste arvestus võistelnud 18aastane Lisbeth Liiv (2 trahviringi, kaotus võitjale 3.44,1) ja temast aasta noorem Demi Heinsoo (1, +3.32,4), kes lõpetasid vastavalt 89. ja 92. kohal. Esimesena jäi rootslanna seljataha Susan Külm (4, +3.49,5).

Grete Gaim Foto: Aldo Luud

Nilsson võitis murdmaasuusatamises 23 MK-etappi ja kerkis kokku 41 korda poodiumile. Ta kuulus ala täielikku maailma tippu ja oli üks väheseid, kes suutis Norra koondist pinge all hoida, eriti sprindis. Nilssonil on auhinnakapis viis olümpiamedalit, neist üks kuldne, ja ta on kahekordne maailmameister.

Aasta tagasi tekitas naise otsus segadust. „Ei, see pole ju tõsi? See on kõige lollim asi, mida olen kuulnud,“ tõdes endine Rootsi murdmaasuusakoondise treener Ole Morten Iversen märtsis.