Stefan Denifl kohtus.Foto: Ulrich Kettner via www.imago-images.de/Scanpix
Doping
14. jaanuar 2021, 16:01

Koos eestlastega dopinguskandaali sattunud Austria rattur mõisteti vangi

Jalgrattauudiseid vahendav portaal cyclingnews.com teatas, et endine profirattur Stefan Denifl mõisteti dopinguarsti Mark Schmidtiga seotud dopinguskandaalis mitmeks aastaks vangi.

33aastane austerlane mõisteti süüdi tõsises kommertspettuses ning selle eest anti talle kaheaastane vangistus, millest 16 kuud on tingimisi karistus. Lisaks määrati talle rahatrahv, mille suuruseks on 349 000 eurot.

Varasemalt on Denifl end süüdi tunnistanud veredopingu kasutamises, aga eitanud pettuse süüdistusi. Kui politsei ta 2019. aastal vahi alla võttis, ei olnud ta ühegi tiimiga seotud, sest oli 2018. aasta lõpus isiklikel põhjustel võistlemisest loobunud.

Austria rattur arreteeriti sealjuures „Aadrilaskmise“ operatsiooni käigus ehk sama dopinguskandaaliga on seotud ka eestlased Andrus ning Andreas Veerpalu, Mati Alaver, Karel Tammjärv ja Algo Kärp. Dopinguarsti Schmidti kohtuotsus peaks saabuma homme. Süüdistaja on mehele nõudnud viieaastast tegutsemiskeeldu ja viie ning poole aasta pikkust vangistust. Dopingudoktor on tunnistanud, et andis sportlastele keelatud aineid alates 2012. aastast.