COOP | Sisuturundus
15. jaanuar 2021, 14:43

VIDEO | Coopi autoloosi võitja: sellist õnne poleks küll kuidagi osanud oodata!

„Mul oli vaba päev ja olin parasjagu tütre juures, kui üks noorhärra helistas. Uuris, kas olen möödunud kuu sees külastanud Coopi ja ostnud teatud summa eest. Kõigepealt ehmatasin, et äkki tegin nutikassas midagi valesti…“ meenutab detsembrikuu ostude põhjal Coopi autoloosis uhiuue Toyota Rav4 võitnud Maia Lüüdik (65).

Ümbernurga jutt võitja ja Coopi esindaja vahel jätkus. Lõpuks muutus Maia kärsituks ja teatas: „Öelge mulle kohe, miks ma sinna Coopi kodulehele minema pean!“ Just siis antigi edasi rõõmustav uudis – olete võitnud auto!

„No ei ole võimalik, ei ole lihtsalt võimalik,“ kirjeldab Maia oma esimest reaktsiooni. „Aga siis hakkasin end harjutama selle mõttega, et miks ka mitte – miks ei võiks mina olla võitja?“ lisab ta. Käimasolevat vestlust kuulates oli Maia tütar juba mõistnud, et ema on midagi võitnud. „Ta käis mind vahepeal külje pealt kallistamas,“ lausub naine.

Maia nendib, et kuigi üldiselt on ta rahulik inimene, siis öö peale võidu-uudist oli ärev. „Üldiselt ma asjade pärast ei pabista, aga sel esimesel ööl ei saanud ma peaaegu üldse magada. Nii pea, kui silmad hakkasid kinni vajuma, tuli kõik jälle meelde!“ muigab ta.

Alati sõitnud pigem väiksemate autodega

Maia on küll pensionär, kuid on juba 14 aastat töötanud Tõstamaa tanklas klienditeenindajana. Just nii kaua on ta ka oma kodukohas tagasi – enne seda elas Mulgimaal. „Pole mõtet toas istuda, kui on võimalust veel kasulik olla. Tõstamaa on väike koht ning töö ei ole pensionäri jaoks üle jõu käiv,“ lausub ta.

Auto on Maia jaoks igapäevaselt vajalik, sest ilma selleta tööle ei saa. „Eks minu Škoda Fabia on juba üsna väsinud, tal on 16-17 aastat turjal. Mõtlesin hiljuti, et kui auto enam ei sõida, siis jään koju. Aga see võit annab kindlasti uut hoogu ja energiat juurde,“ pajatab Maia.

Proua Maia tunnistab, et esiti tundus uus Rav4 veidi liiga suur – alati on ta sõitnud pigem väiksemate autodega. „Mõtlesin isegi, et äkki vahetaks uue auto lastega ringi. Samas tegid lapsed mulle selgeks, et võin viimased sõiduaastad ise hea autoga ringi vurada,“ räägib võitja. „Nüüd on juba natuke aega möödas ja vaatan, et auto on väga ilus ja täpselt sobiv. Suurema sõidukiga on ka turvalisem,“ mõtiskleb Maia.

Vana Škoda Fabia jääb aga ilmselt perekonda. „Minu kõige vanem lapselaps on 17 ning vanuselt järgmine 16 – äkki saavad nemad tulevikus selle autoga harjutada. Vanemal lapselapsel olen lubanud ka juhiload kinni maksta, nii et varsti on see aeg saabumas,“ jutustab Maia.

Viib sõbrannad uue autoga Eestimaad avastama

Poja ja tütre ema ning seitsmekordne vanaema Maia tunnistab, et armastab väga reisida. See on ka üks põhjus, miks käib jätkuvalt tööl. „Kui tahad reisida, siis pensionist ei piisa,“ tunnistab Maia. Viimaste aastate jooksul on ta käinud Türgis, Kreekas ja Madeira saarel. „Külastatud kohtadest on lemmikuks Madeira – loodus on lausa imeline. Kõik on nii puhas ning ainus praht tänaval lilleõied,“ õhkab Maia. „Reisime sõbrannadega ikka aastas korra või kaks. Kuna meie nooruses polnud see võimalik, siis tuleb reisida pensionärina,“ leiab naine.

Arvestades, et eelmine aasta jäi reisivaeseks, on Maial üheskoos sõbrannadega juba plaan küpsemas: „Mõtlesime, et nii pea kui loodus läheb ilusaks ja ööbik laulma hakkab, teeme väikese turnee Eestimaa peal. Näiteks Lõuna-Eesti on väga ilus ning loomulikult Põhja-Eesti kaunid mõisad.“

Muide, sõbrannadega on juba autovõitu tähistatud! „Algul mõtlesime, et vara veel, aga siis… karu on juba lastud, oli lihtsalt vaja metsast koju tulla,“ muigab Maia. Ka auto kättesaamise õhtupoolikul on Maial plaanis minna tütre juurde ning seal seltskonnaga torti mekkida. Kuna Maia ise elab ühetoalises korteris, käib ta tihti külas tütrel ja pojal, kellel mõlemal on suured majapidamised.

Pole kunagi lotomängija olnud

Kodu lähedal asuvasse Pärnu Maksimarketisse jõuab Maia üks-kaks korda nädalas. „Siin on nii suur valik – vajadusel saab ka väikese kingituse, raamatu või lille kätte. Kindlasti ei ütleks, et kesklinna poole sõites valikud paremad oleks. Pealegi on hoones veel apteek ja lillepood. Parkla on aga piisavalt suur ning autole leiab alati koha,“ kiidab Maia. Coopi autoloosi olemasolust oli Maia teadlik, sest on näinud reklaame nii poes kui televisioonis. „Aga ma polnud kunagi sellele mõelnud, et mina võiksin võita,“ tunnistab naine ja lisab: „Käisin lihtsalt Coopi poes ning ju see oli minu jaoks mõeldud. Samas sellist õnne poleks küll kuidagi osanud oodata! Olen õnnelik, tõeline õnneseen.“

Maia avaldab, et enamik tema lähedasi on olnud sellest uudisest pahviks löödud. „Inimesed on üllatunud, et reaalselt keegi ikkagi auto võidab. Ma olen kõikide tutvusringkonnas esimene võitja,“ räägib Maia.

Sealjuures pole Maia kunagi lotot mänginud ega õnneloosidesse uskunud – see on olnud põhimõtteline otsus. „Ma kardan miljonäriks saada, raha rikkuvat ju inimesed ära,“ naerab särtsakas proua. Ühe korra on ta siiski lotopileti ostnud, seda mõned aastad tagasi. „Nägin postkontoris nii ilusaid EV 100 lotopileteid ning mõtlesin, et pean ostma. Soetasin viieeurose loosi ja võitsin 100 eurot!“ vestab Maia.

Kuidas võita auto?

Eesti kõigi aegade suurima autoloosi käigus loosib Coop iga kuu oma klientide vahel välja uhiuue Toyota RAV4 päriseks. Loosis osalemiseks peab klient Coopi kauplustes või eCoop lehel ühe kuu jooksul poodlema kokku vähemalt 50 euro eest ning registreerima oma ostud Coopi kliendikaardiga (Säästukaart, Säästukaart Pluss või Coop Panga kaart). Just kliendikaardi registreerimine on võti loosis osalemiseks, kuna automaatne kliendikaardi süsteem peab ise arvestust, kui palju virtuaalseid loosipileteid on kogunenud. Oma piletite arvu ja kui palju järgmisest piletist puudu on, saavad kliendid jooksvalt vaadata ostutšeki pealt. Samuti tasub aadressil www.coop.ee/saastukaart üle kontrollida, et Säästukaardi andmebaasis oleksid õiged kontaktandmed, sest kui klienti pole võimalik kolme tööpäeva jooksul kätte saada, on korraldajal õigus välja loosida uus võitja.

Juhul, kui ühe kuu jooksul koguneb oste kokku üle 100 euro, on võiduvõimalus kaks korda suurem, 150 euro korral kolm korda suurem ja nii edasi. Iga kuu toimub uus loosimine ja virtuaalsete loosipiletite arvestamine algab otsast peale. Loosimiste tulemustest informeeritakse avalikkust meedia kaudu ning lisainfot leiab Coopi koduleheküljelt www.coop.ee/autoloos.