Kalev Ermits tõstis Eesti koondise kolmanda laskmise järel 7. positsoonile, finišisse jõuti 14. kohal.Foto: Jarek Jõepera
Talisport
15. jaanuar 2021, 17:11

Eesti laskesuusameeskond tegi Oberhofis hooaja parima teatesõidu

Oberhofi laskesuustamise MK-etapi meeste 4 x 7,5 km teatesõidu võitis Prantsusmaa, Eesti nelik lõpetas 14. kohal.

Kontiolahti MK-etapil 17. ja Hochfilzenis 22. kohal lõpetanud Eesti teatenelik tegi hooaja parima esituse. Avavahetuses kaotas Rene Zahkna liidrile 41,2 sekundit ja andis vahetuse üle 14. positsioonil. Kalev Ermits tõstis Eesti koondise lamadestiiru järel lausa esiseitsmesse, kuid püstilaskmisega loovutas ta positsioone ja Robert Heldna sai suusarajale 11. kohal, kaotust liidrile minut ja 49 sekundit.

21aastasel Heldnal tuli parimatele kaotust juurde küll üle kahe minuti, kuid Eesti ankurmees Raido Ränkel läks rajale 13. positsioonil. Kui Ränkel suutis lamadestiirus lasta kiirelt ja puhtalt, siis püstitiirus jäi tal üles üks märk, mistap kukkus Eesti 14. kohale, kus ka lõpetati.

Tipus läks viimast vahetust esimesena sõitma Saksamaa, kes edestas Prantsusmaad 6,4 ja Itaaliat 23,9 sekundiga. Norra, kelle neliku teine liige Johannes Dale jättis üles ühe märgi ja kukutas meeskonna viivuks 15. kohale, kaotas liidrile 55 sekundiga ja oli neljas.

Eelviimasesse tiiru tulid koos prantslane Émilien Jacquelin ja sakslane Philipp Horn, kuid viimane lasi mööda esimesed viis lasku ja lisapadrunitega sai alla kaks märki, mis tähendas kolmele trahviringile minekut. 

Émilien Jacquelinil polnud probleeme ka püstilaskmises, millega Pranstusmaa nelik (Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Florent Claude, Émilien Jacquelin) noppis meeste teatesõitudes hooaja esimese võidu. Johannes Thinges Bö võimsa viimase vahetuse abil tõusis teiseks Norra (kaotus võitjale 4,2 sekundit), poodiumi madalaimale astmele pääses Itaalia (+1.06,6).

Esikolmikule järgesid Venemaa, Saksamaa, Ukraina ja Hochfilzeni MK-etapi võitnud Rootsi, Eesti nelik kaotas võitjale enam kui viie minutiga.

Oberhofi teatesõidu 20 parimat Foto: Ekraanitõmmis