Egon Kaur lumistel Lapimaa teedel.Foto: Volkswagen Motorsport/Twitter
WRC
15. jaanuar 2021, 22:34

Lapimaa ralli: Kaur langes kaardilugeja apsu tõttu kõrgest mängust, Linnamäe katkestas

Soomes Lapimaal peetakse sellel nädalavahetusel Arctic Lapland Rally, kus on stardis ka eestlased Egon Kaur, Gregor Jeets ja Georg Linnamäe. Reedel kukkus esimene neist kaardilugeja apsu tõttu suurest mängust ja viimane pidi avarii tõttu katkestama, avapäeva järel juhib võistlust soomlane Juha Hänninen.

Lapimaa rallil WRC-maailma tippsõitjaid kohal pole, kuid samas hoiavad kätt soojas mitmed tulevikutegijad ja ka vormelitäht Valtteri Bottas. Kuna rallil jäeti ära kolm kiiruskatset, siis võtavad masinad mõõtu kokku seitsmel katsel, millest kolm sõideti reedel.

Avapäeva järel juhib võistlust Toyota Yaris WRCga sõitev kogenud Juho Hänninen, kes edestab Škoda Fabia Rally2 masinaga sõitvaid Teemu Asunmaad ja Emil Lindholmi vastavalt 52,1 ning 56,7 sekundiga.

Talveralli kogemusi hangivad ka Hyundai i20 R5 masinat roolivad 24aastane norralane Ole Christian Veiby ja temast viis aastat noorem Oliver Solberg, kes hoiavad kokkuvõttes vastavalt viiendat ja kuuendat kohta. Vormeliäss Valtteri Bottas (Citroën DS3 WRC) on kaheksas, kohe tema seljataga on rallikrossitäht Niclas Grönholm.

Eestlastest võib ainsana avapäevaga enam-vähem rahul olla rallipaar Gregor Jeets - Jakko Viilo (Škoda Fabia Rally2), kes hoiavad reede järel 11. kohta. Teiste maarjamaalaste päev ebaõnnestus. Georg Linnamäe - Tanel Kasesalu (Volkswagen Polo GTI R5) tegid teisel kiiruskatsel avarii ja katkestasid.

Eriskummaline päev oli ekipaažil Egon Kaur - Silver Simm. Avakatsel tegi nende ees sõitnud masin avarii, eestlane jäi nende taga toppama ja sai kirja üle seitsme minuti kaotust. Lappesse läks ka päeva viimane kiiruskatse, kus kaotati 16 minutit, kokkuvõttes ollakse sõitvatest paaridest eelviimased..

"Kahjuks ei miskit head - Silveril kadus katsel järg ning seetõttu jäi Egon nägemise järgi sõites ka pidurdusega hiljaks," kirjeldas Kauri meeskond juhtunut. 

Lapimaa ralli seis avapäeva järel:

Lapimaa ralli seis avapäeva järel Foto: Ekraanitõmmis

Laupäeval on Lapimaal rallil kavas veel neli kiiruskatset:

9.33 SS6 Siikakämä - 42,64 km

13.44 SS8 Heinunkierto - 24,9 5km

15.07 SS9 Sarriojärvi - 32,48 km

16.40 SS10 Ristilampi - 31,51 km