WRC-sõitjad pääsevad siiski tänavu Monte Carlo ralli teedele kihutama.Foto: Anthony Segaud via www.imago-images.de/Scanpix
WRC
16. jaanuar 2021, 08:32

HEA UUDIS | Monte Carlo ralli sai korraldajatelt rohelise tule! (1)

Kui siiani on autoralli MM-sarja hooaja avaetapi Monte Carlo ralli ümber olnud palju sahinaid ärajäämise kohta, siis eile õhtul saabus hea uudis, et ralli toimub.

Monte Carlo ralli toimumiskoha Hautes-Alpes'i regiooni prefekt Martine Clavel saatis eile õhtul laiali ametliku pressiteate, kus andis ametlikult ürituse toimumisele rohelise tule. „Monaco autoliit on teinud suurepärast tööd. Ralli korraldajate professionaalsus on see, mille tõttu saab WRC-sarja avaetapp toimuda tingimustes, mis on meie kõigi tervise jaoks olulised,“ vahendas Claveli sõnu Prantsuse ralliportaal rallye-sport.

Pressiteates pandi paika ka reeglid, mille järgi tänavust Monte Carlo rallit 21.-24. jaanuaril sõitma hakatakse. Publikut katsetele ei lubata ja huvilistele on suletud ka rallipark. Rahvakogunemiste vältimiseks paigutatakse katsetele 100-150 kohtunikku, lisaks pannakse erijõuna iga päev välja 100-150 sõjaväelise politseiüksuse esindajat, kes reeglitest kinnipidamist kontrollivad.

Reguleeritud on ka inimeste kogunemine nende enda maal – kui rallikatsete äärsete kohtade elanikud korraldavad oma hoovis kokkusaamise, võib riiklik süüdistaja algatada nende suhtes uurimise seetõttu, et nad seavad ohtu kaaskodanike elu. Kui rahvas nendest piirangutest kinni ei pea, võivad Hautes-Alpes’i ametivõimud kõik katsed sootuks ära jätta.

Juba praegu on kiiruskatsetega toimunud muudatusi. Kuna piirkonnas kehtib õhtul kella kuuest kuni hommikul kella kuueni liikumispiirang, jäetakse ära traditsiooniline Gapi publikukatse ja St Apollinaire – Embruni katse. Kõikidele õhtul kavas olnud katsetele on leitud päevased toimumisajad.