Wayne Rooney 2006. aastal tiimikaaslaste embuses.Foto: Carl Recine/Scanpix
Jalgpall
16. jaanuar 2021, 09:25

Inglismaa koondise ja Manchester Unitedi legend teatas karjääri lõpetamisest

Wayne Rooney on otsustanud mängijakarjäärile joone alla tõmmata ja keskenduda treeneritööle.

35aastane Inglismaa koondise legend sõnas lühikeses videos nii: „Tavaliselt juhtub see hooaja lõpus ja sul on mängijana aega otsust kaaluda, aga nagu näha, siis minu jaoks juhtus see hooaja keskel. Mul oli suurepärane karjäär ja nautisin sellest igat minutit. Eks oli paremaid ja halvemaid hetki, aga ma ei muudaks midagi, mida olen oma karjääris mängijana teinud. Loodetavasti suudan nüüd hakata tegema ajalugu treenerina.“

Wayne Rooney 2006. aastal jalgpallisaabastega poseerimas. Tänaseks on ta mängijana need kappi ära pannud. Foto: Gareth Copley/Scanpix

Rooney on senimaani nii Inglismaa koondise kui oma pikaajalise koduklubi Manchester Unitedi suurim väravakütt. Rahvusmeeskonna eest skooris ta 53 tabamust, ManU eest sai jala valgeks 253 korral. Inglismaa koondise eest sai ta aastatel 2003-2018 kirja 120 mängu.

Rooney Inglismaa koondise särgis. Foto: DIMITAR DILKOFF/Scanpix

Premier League’is võitis ta Unitediga viis meistritiitlit ja korra tuldi võitjaks ka Meistrite liigas. Lisaks on Rooney Inglise kõrgliiga väravalööjate edetabelis 208 tabamusega teisel kohal, jäädes alla vaid Alan Shearerile, kes lõi 260 tabamust.

Manchester Unitedi eest mängis Rooney aastatel 2004-2017. Foto: PAUL BARKER/Scanpix

Lisaks esindas ta karjääri jooksul Evertoni ja DC Unitedi meeskondi, samuti tõmbas ajutise peatreeneri-mängijana 30 korral selga Derby County vormi. Just sama meeskonna peatreeneriks Rooney nüüd hakkabki.