Mick Schumacher.Foto: POOL/Scanpix
Vormel 1
16. jaanuar 2021, 12:15

SUURED SAAPAD TÄITA | Noorele Schumacherile pannakse kõrged ootused

Sellest hooajast F1 sarjas kihutama hakkav Mick Schumacher on mees, kelle poole on pööratud kõigi pilgud – sealhulgas ka Ferrari tiimi juhi Mattia Binotto omad.

Haasi masina rooli istuv Schumacher on Ferrari noortesüsteemi kasvandik ja Binotto sõnul ootab ta kuulsa Michael Schumacheri pojalt palju. „See on ilmselge, et eeldan tema F1 kogemuse kasvamist. Tal on vaja järgmistel hooaegadel tõestada, et suudab muutuda üha kiiremaks ja järjepidavuse mõistes tugevamaks,“ vahendas Ferrari pealiku sõnu portaal gpfans.com.

Binotto lisas, et ootab noorelt Schumacherilt tegusid eelkõige võidusõitudel: „Eeldan, et ta suudaks F1 kontekstis näidata, kui kiire ta ning seda nii kvalifikatsioonides kui sõitudel, aga isegi veel rohkem ootan, et ta näitaks etappidel kiiret tempot ja järjepidevust selles osas, et tooks masina headel positsioonidel koju.“

Gpfans.com uuris Binottolt sedagi, kas 21aastane valitsev F2 meister peab suutma end tõestama kohe esimesel vormel 1 aastal. „Arvan, et alguses on tal väga raske. Kui vaadata tema seniseid kogemusi nii F2 kui F3 sarjades, on ta oma parimad esitused teinud mitte esimestel, vaid teistel hooaegadel. Usun, et Mikk on end arendanud selliselt, et ta õpib esimesel hooajal väga palju ja muutub siis teisel aastal väga tugevaks. Seetõttu arvan, et tema jälgimiseks on väga olulised kaks hooaega.“

Schumacheriga koos hakkab Haasi tiimi eest kihutama venelane Nikita Mazepin. Vormel 1 sari pidi algama 21. märtsil Austraalias Melbourne’is, kuid koroonaviiruse tõttu lükati etapp edasi ja nii starditakse hoopis 28. märtsil Bahreinis.