Hanna-Brita Kaasik on üks neljast Eesti teatenaiskonna liikmest Lahti MK-etapil. Taamal paistab Keidy Kaasiku, kes läheb samuti Lahtis starti.Foto: Aldo Luud
Talisport
17. jaanuar 2021, 17:48

Eesti saadab 13aastase pausi järel murdmaasuusatamise MK-etapile teatenaiskonna (2)

Eesti suusaliit lähetab järgmisel nädalavahetusel Lahtis toimuvale murdmaasuusatamise MK-etapile nii teatemeeskonna kui ka -naiskonna.

Kõlab uskumatult, aga Eesti naiskond suusatas MK-etapil viimati 2008. aasta 24. veebruaril Falunis, kui Piret Pormeister, Laura Rohtla, Tatjana Mannima ja Kaili Sirge said 13 neliku konkurentsis 12. koha. Tiitlivõistlustel liugles meie naiskond viimati 2017. aastal Lahtis MMil.

Nüüd on uue põlvkonna kord kogemusi hankida. Lahti MK-etapil esindavad Eestit 20aastane Aveli Uustalu, 19aastased kaksikõed Keidy ja Kaidy Kaasiku ning 21aastane Hanna-Brita Kaasik. 

"Plaan on uljas," märkis koondise peatreener Jaanus Teppan. "Mõni naerab, et see on enesetapp, aga peame kuhugi minema. Esiteks, võistlusi pole. Teiseks on see oluline järgmise aasta olümpiamänge silmas pidades, sest teatesõit annab suhteliselt palju rahvuste karika punkte. Enne tiitlivõistlusi tuleb ikka maailma konkurentsis ka sõita, sest see viib edasi ja näitab ära, mida veel tegema peaks ja kus asume."

Ta lisas: "Kus noored siis kogemusi saavad? Okei, omavanuste MMidel, aga neid tuleb vahepeal välja ka viia. Lahti on nii lähedal. Mis meil kaotada on? Meil on ainult võita."

Meeste teatenelik on pisut kogenum. Selle moodustavad Marko Kilp (27), Martin Himma (21), Henri Roos (22) ja Kaarel Kasper Kõrge (24). Alvar Johannes Alev (27) võistleb nädala alguses Trondheimis Norra meistrivõistlustel ega saa seetõttu appi minna.

Lahti MK-etapi suusavahetusega sõitudes ei osale ükski eestlane. Sportlasi abistavad Soomes treenerid Teppan, Riho Roosipõld ja Aivar Rehemaa ning määrdemees Eero Bergman.