Liverpool (punases) ei suutnud Manchester Unitediga vahet vähendada.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
17. jaanuar 2021, 23:09

Liverpool puksiti tabelis neljandaks!

KÕVA SÕNA! Manchester United naaseb Liverpoolist tabeli tipus

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas võõrustas tiitlikaitsja Liverpool põlist rivaali Manchester Unitedit. Väravad jäid seekord löömata, mis tähendab, et United jätkab tabeli tipus ning edu lähimate jälitajate ehk Leicester City ja Manchester City ees on kaks silma, Liverpool jääb kolme punkti kaugusele. Unitedi linnarivaalil Cityl on aga üks matš vähem peetud.

Avapoolajal domineeris Liverpool kohtumise käiku ja United hoidis madalamat ning kaitsvamat profiili. Esimesel poolajal hoidis Liverpool palli 67 protsenti ajast. Kodutiim tegi 45 minutiga kokku üheksa pealelööki, United ühe. Eriliselt säras Liverpooli keskväljal Thiago, kes võitis hulga kahevõitlusi ning ehitas rünnakuid.

Teine poolaeg võttis sarnase suuna. Üksikutel perioodidel tõmbas Liverpool veidi tagasi ja lasi Unitedil palli hoida. Samal ajal olid Manchesteri meeskonna vasturünnakud kohati üsna lubavad. Paremad võimalused tekkisid siiski võõrustajatel.

61. minutil võttis United puhkama Anthony Martiali ning saatis väljakule oma jokker-ründaja ehk Edinson Cavani. Kohtumise viimasel kolmandikul matš võrdsustus ja 75. minutil tekkis suurepärane võimalus skoorida Bruno Fernandesil, kuid Manchesteri keskväljamaestro löök lendas vastu Alisson Beckerit. Kümme minutit hiljem oli hiilgav võimalus ka Paul Pogbal, kuid ka siis jäi löögile ette Becker.

Kuigi väiksemat pinget suudeti mõlema värava all tekitada ka viimastel minutitel, siis pääsesid mõlemad meeskonna viigi ja ühe punktiga. Kindlasti on tulemusega rohkem rahul United. Liverpooli jaoks jätkub omamoodi must seeria, sest võiduta püsitakse juba neli järjestikust Premier League'i matši. Nelja viimase kohtumisega on löödud vaid üks värav.

Liverpooli treener Jürgen Klopp on nüüd tiimi juhendanud 200 Inglismaa kõrgliiga matšis, kirjas on 127 võitu, 48 viiki ja 25 kaotust.

Tottenham tegi võõral väljakul 3 : 1 tuule alla Sheffield Unitedile, võitjate poolelt skoorisid Serge Aurier, Harry Kane ja Tanguy Ndombele. Manchester City purustas kodumurul 4 : 0 Crystal Palace'i, kaks tabamust lõi John Stone, ühe lisasid Ilkay Gündogan ja Raheem Sterling.