Ott Tänak.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
18. jaanuar 2021, 12:33

Ott Tänak: Monte Carlos on muutlik ilm, seal võib oodata kõike

Autoralli MM-hooaeg algab sel neljapäeval Monte Carlos. Ott Tänaku tööandja Hyundai ihkab kaitsta meeskondlikku esikohta ja loodab ka individuaalarvestuses koore riisuda.

Eelmisel aastal karmi avarii teinud Ott Tänak ütles pressiteate vahendusel, et Monte Carlo on võib-olla hooja kõige ägedam väljakutse.

"See on aasta esimene võistlus," rääkis ta. "Kõik on tavapärasest natuke ärevamad, närvilisemad ja ebakindlamad. Ilm on muutlik, seal võib oodata kõike. Monte Carlos tuleb kogu aastaks hea tunne kätte saada."

Eestlase tiimikaaslane Thierry Neuville, kes läheb rajale uue kaardilugeja Martijn Wydaeghe'iga, on täpselt samal arvamusel. Temagi osutas keerulistele oludele.

"Võime näha vihma, rahet, lund ja musta jääd. See on ainus koht, kus me teeme valiku neljade erinevate rehvide vahel. 2019. aastal jäi Hyundail võidust vajaka kaks sekundit, aga eelmisel hooajal võitsime," sõnas mullu esikoha napsanud Neuville.

Hyundai kolmanda masinaga sõidab hispaanlane Dani Sordo. "Tingimused võivad siin kiiresti muutuda, alati on oluline teha õige rehvivalik," nentis ta.

Tiimi pealik Andrea Adamo kiikas lähitulevikku lootusrikkalt. "Oleme jälle valmis MM-tiitli pärast võitlema," kinnitas boss. "Meie eesmärk on võita kolmas meeskondlik tiitel ja toetada kõiki sõitjaid nende isiklike sihtide saavutamisel. Oleme eduka hooaja nimel väga kõvasti tööd teinud. Tähtis on parandada auto töökindlust. Monte Carlos tuleb ühtlane võistlus, peame kohe tippvormis olema."

Monte Carlo MM-etapp peetakse 21.-24. jaanuarini.