Kalev/Cramo võõrutab kodusaalis Peterburi Zeniti.Foto: Robin Roots
Korvpall
18. jaanuar 2021, 20:29

BLOGI JA GALERII | Raskes seisus Kalev/Cramo sai Ühisliiga liidrilt sauna (1)

Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas kodusaalis Ühisliigas tabeliliidrile Peterburi Zenitile 51 : 87.

Kalev/Cramo sai kohtumise eel muredele leevendust, kui koroonaviirusest tingitud karantiinist naasis meeskonda Marcus Keene. Kuid kodusatsi koosseis oli siiski üsna õhuke, sest mängust jäid eemale Janari Jõesaar, Janis Kaufmanis ja Devin Thomas, kes ootavad negatiivseid koroonateste. Lisaks ei võtnud pikka dressi maha protokolli kirja pandud Kregor Hermet ega Chavaughn Lewis.

Ühisliigat juhtiv ning Euroliigas tosina võidu ja 6 kaotusega neljandat kohta hoidev Zenit tegi sotid selgeks juba avaminutitel. Külalised lämmatasid Kalevi rünnaku täielikult, mistõttu oli kodusatsil pahatihti probleeme isegi viskele saamisega. Avaveerandit oli mängitud kuus ja pool minutit, kui Austin Hollins tõi tabloole seisu 16 : 2.

Seda edu enam käest ei antud. Kalev kaotas avaveerandi 8 : 22 ja poolaja 23 : 40. "Vastaste kaitse on nii tugev, et täna ongi keeruline. On näha, et vastas on Euroliiga sats," tõdes poolajapausil tühjas saalis mängu vaadanud koondise peatreener Jukka Toijala, kes leidis nukrast seisust ka positiivset. "Vähemalt on rõõm näha, et (Sten) Sokk on tagasi platsil."

Viimasel kahekümnel minutil kasvatas Zenit eduseisu veelgi ja kodumeeskond kaotas mängu 51 : 87. Külaliste poolel tegi enam pahandust Hollins, kelle arvele jäi 14 silma, Kalev/Cramo parimana tõi Martin Dorbek 13 punkti.

Kalevi peatreener Roberts Štelmahers tõdes, et seis on keeruline, sest tiim  siiani ei treeni koos. Kas tänasest mängust saab midagigi postiivset välja tuua? "Vähemalt keegi ei saanud vigastada," ütles lätlane, kelle hoolealused said Ühisliiga tabelis ühe võidu kõrvale kaheksanda kaotuse.

Eesti koondislase Sten Soku sõnul pole küsimus ainult mängijate tervises, vaid see mõjutab tervet Kalev/Cramo meeskonda. "Kui sa ei treeni koos, siis tunnetus kaob väga kiiresti," nentis 31aastane mängujuht.

"Muidugi on see frustreeriv. Sa näed mängijaid, kes on haiged ja nüüd usuvad sellesse viirusesse. Näed, kui tühjad nad on. Aga kui teha individuaalset trenni, siis kaob ka enda vorm. Kui sa pead kolmel-neljal korral uuesti hooaega alustama, siis see on just vaimselt frustreeriv. Loomulikult loodan, et saame tiimi taas kokku ja selle ülesehitada, aga eks näis."

20:29

Läbi! Kalev kaotas mängu 51 : 87

20:26

Märgiline on seegi, et Kalev teenis kohtumise esimesed vabavisked alles neli minutit enne lõppu. Kui midagi positiivset otsida, siis Martin Dorbek võtab täna julgelt ette ja lõpetad mängu kodutiimi kõige resultatiivsema mängijana.

20:22

Mängu iseloomustab hästi seegi, et Zenit on noppinud juba 13 ründelauda, üldkokkuvõttes on lauavõitlus külalistele 40 : 27.

20:21

Ega siin mängust enam polegi suurt rääkida ja hakkasin vaikselt juba lehelugu kirjutama. Zenit annab nüüd noortele võimalust, seni on silmad kirja saanud 11 meest, ainsana on seni nullil pulli nimega venelane Maksim Karvanen. 

Kalevi poolelt jõudis vahepeale esimese mehena kahekohalise punktisummani Martin Dorbek, kelle arvel on 11 silma. 3.30 enne mängu lõppu on Kalev taga 46 : 78.

20:10

Kolmanda veerandi lõpetas Dorbaku läbimurre, mille järel tõi ta korvi alt kaks lihtsat silma. Aga suures pildis on see mängu juba ammu tehtud, sest Kalev on taga lausa 32 silmaga. 36 : 68  

20:05

Zenit aina paugutab. Hollins sopsab kaks kolmest järjest ja Kalev taga 28 : 60.

19:59

Ja see kaitselaud, ohjah... Pangos paneb korvi alt mööda, kuid Gudaitis upitab palli sisse. Štelmahersil ei jää muud üle, kui võtta aeg taaskord maha.

19:58

Zenit on teist poolaega alustanud väga hästi. Pangose tabava kolmese järel on tablool seis 52 : 26. Kalev saab kodus ikka tõsise sauna...

19:57

Saalinurgas sai nööbist kinni haaratud ka koondise juhendajal Jukka Toijalal, kes eelkõige tuli vaatama koondislasi Sokku, Kurbast ja Nurgerit. "Vastaste kaitse on nii tugev, et täna ongi keeruline. On näha, et vastas on Euroliiga sats," tõdes soomlane, kes leidis nukrast seisust ka positiivset. "Vähemalt on rõõm näha, et Sokk on tagasi platsil."

19:55

Teine poolaeg on alanud Zeniidi kolme korviga. Aga sai tehtud ring peale ka saalile. Janari Jõesaar tõdes, et hetkel veel konkreetset kuupäeva teada pole, millal nad Thomasega taas platsile pääsevad. Täna on neist kahest mehest ikka väga-väga-väga-väga puudu.

19:42

Avapoolajal oli Kalevi resultatiivseim Kemp, kelle arvele jäi 6 punkti. Lisaks sai käe valgeks veel seitse meest, aga üldiselt on Kalev tabanud platsil 30st viskest vaid kümme. Näiteks Sokk, Kurbas ja Nurger on tabanud neljast viskest ühe.

Zeniidi poolt on enim pahandust teinud Thomas ja Hollins, kelle arvel on vastavalt 9 ja 8 silma.

19:38

Ai-ai, Pangos üritab viimasel sekundil viskele pääseda ja Kurbas teeb talle 0,4 sekundit enne poolajavilet vea. Kahel möödunud hooajal Barcelonas pallinud Kanada koondislane paneb mõlemad kotti ja poolaeg lõpeb 23 : 40. 

19:37

Gudaitis keerab korvi alt Kempist mööda, kuid jänki paneb leedukatele seljatagant võimsa kopa. Järgneval rünnakul saab käe valgeks Indrek Sunelik. Poolajavileni 40 sekundit, Kalev taga 23 : 38.

19:35

Ja nii väheseks seda rõõmu oligi. Järjestikustel rünnakutel tabavad Hollins ja Baron kolmesed, millega Zeniit läheb ette 38 : 19.

19:34

Nüüd on olnud helgemad minutid. Kalevi suutis kaitse viivuks pidama saab ja teeb tänu Djukanovici, Keene'i ja Dorbeki visetele 8 : 2 spurdi, mis vähendab vahe 13 silmale (19 : 32).

19:32

Kahjuks pole Kalevil täna ka ühtegi liidrit esile kerkinud, kes suudaks Zeniidi kaitse vastu teravust teha või viskeid tabada. 16 minuti jooksul on resultatiivseim Kemp, kelle arvel on neli silma.

19:30

Kalevi õigustuseks peab muidugi mainima, et meeskonnal on mitmed võtmemängijad olnud pikalt isolatsioonis ja sisuliselt pole ühiselt trenne tehtud. Aga samas võitlust tahaks küll platsil natuke rohkem näha.

19:27

Zeniidi poolt tabab Truškin kolmese, Kalevi rünnak lõppeb... jep... pallikaotusega.

19:26

Kurbas tabas kolmese ja Kalev pääses kahekohaliste punktideni! Läks aega küll üle 11 minuti, aga raskel ajal asi seegi... 11 : 27.

19:25

Teise veerandi esimesel kahel rünnakul mängitakse pall Nurgerile korvi alla, kust vastased tõmbasid kaitse kiiresti kokku ja sinna ka kodusatsi rünnak päädis. Zeniidil vastasid samas korvidega Puškov ja Fridzon. Vahe juba peaaegu 20 silma, kui Kalev on taga 8 : 27.

Loe rohkem