Teemu Suninen mullusel Rally Estonial.Foto: Aldo Luud
WRC
18. jaanuar 2021, 20:12

M-Sport läheb Monte Carlosse ambitsioonikate plaanidega: piloodid on etapiks valmis ja nad võivad üllatada

M-Spordi rallimeeskond tuleb Monte Carlo etapil starti kolme autoga. Kui Teemu Sunineni ja Gus Greensmithi kasutada on Ford Fiesta WRC, siis prantslane Adrien Fourmaux peab leppima Fiesta Rally2ga.

Tiimi pealik Richard Millener nentis, et üldse etapile jõudmine oli tiimi jaoks keeruline, kuid tal on hea meel, et FIA, WRC promootor ja etapi korraldajad neid abistasid.

Millener: "Monza ralli ei paista üldse kauges minevikus olevat, kuid vahepeal on palju juhtunud ning mul on hea meel, et saame Monte Carlos kolm autot välja panna. Ettevalmistus pole kellegi jaoks kerge olnud, oleme pidanud kõvasti vaeva nägema ning saime FIA-lt [Autospordiliit], WRC promootorilt ja etapi korraldajatelt abi, et siia jõuda. Arvan, et kõigil on hea meel meid hooaja avastardil rivis näha," sõnas Millener meeskonna pressiteate vahendusel.

M-Spordi pealik loodab, et tiimi pilootidel õnnestub Monte Carlos kõrgete kohtade nimel võidelda.

"Kahtlemata on tegu hooaja ühe ettearvamatuima etapiga. Tulemust ennustada on sama keeruline kui ilmastikutingimusi ning see on ralli, kus piloodil avaneb võimalus näidata, milleks ta võimeline on. Gus ja Teemu on selleks valmis ning kui nad eksimusi ei tee, võivad nad üllatada. Gus on siin varem võitnud [WRC2 sarjas] ja Teemule on see tõestamise hetkeks. WRC2 sarjas loodame, et Adrien suudab võidu nimel konkureerida," lisas Millener.

Meeskonnas oma viiendat hooaega alustav Suninen usub, et etapiks valmistumine on kulgenud hästi.

"Mul on hea meel, et saan hooajaga algust teha ning tahan tänada meeskonda, et nad mind pidevalt usaldanud on. Saime paar päeva testida, mis oli hea, ja proovisime võimalikult palju kogemusi ja teadmisi hankida. Püüdsime õppida nii tingimuste ja radade kui ka Pirelli rehvide kohta, mida esimest korda sel aasta kasutame," lausus Suninen.