Tarjei Bö.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
19. jaanuar 2021, 08:34

Norra laskesuusatajad kaotasid oma salajase eelise

Koroonaviiruse pandeemia nurjas Norra meeste laskesuusakoondise nii-öelda salaplaani, mis on aastaid aidanud neil olla Anterselvas edukas.

Tavaliselt kiirustavad Norra ässad pärast Ruhpoldingi MK-etapi (mis sel aastal toimus pandeemia tõttu Oberhofis) viimast sõitu autodesse, et vurada umbes neli tundi lõuna poole, jõuda sama päeva õhtuks järgmisesse võistluspaika Anterselvasse ning saada merepinnast 1000 meetri kõrgusel mägedes üks lisapäev, kirjutab Norra rahvusringhääling (NRK).

Kusjuures jutt käib rangelt Norra meestest, sest naised võistlevad reeglina hiljem ning reisivad seetõttu võistlusjärgsel päeval.

"See on olnud meie edu salaretsept viimased kolm-neli aastat, et oleme kohe autosse hüpanud ja saanud rivaalide ees poole päeva pikkuse eelise," sõnas Tarjei Bö. "Aga nüüd on kogu maailm suletud ja peame olema teistega võrdsed."

Vetle Sjastad Christiansen lisas: "Kahjuks on hotell suletud. Nad lülitavad kütte sisse alles hommikul, seega neil polnud meie jaoks täna (pühapäeval – M. T.) sooje voodeid."

Ta lisas: "Kuigi see tähendanuks, et me ei söö õhtust, vaid istume seitse-kaheksa tundi kitsas autos, tahtnuks me ikka seda teha. See ütleb nii mõndagi, kui tähtsaks seda peame."

Naiste MK-sarja liider Marte Olsbu Röiseland ei tunne meestele kaasa. "Olukord on olnud ebaõiglane," märkis ta NRK-le. "Nad on alati reisinud esimesena Anterselvasse, kuid võistelnud meist päeva hiljem. Seega saavad nad olla meist kaks päeva kauem mägedes enne, kui võistlevad. Ma ei tunne neile kaasa."

Laskesuusatamise MK-sari jätkub 21.–24. jaanuarini Itaalias Anterselvas.