Ott Tänak mullusel Rally Estonial.Foto: Mari Luud
WRC
20. jaanuar 2021, 11:19

Ott Tänak algava hooaja eel: eesmärgiks on maailmameistriks tulla (5)

2019. aasta autoralli maailmameister Ott Tänak loodab tänavu tunamullust saavutust korrata. Hyundai piloot alustab meeskonnas oma teist hooaega ning leiab, et tema auto on võrreldes eelmise hooajaga paremaks muutunud.

Tänak usub, et tänavu suudetakse konkurentidega veelgi paremini sammu pidada.

"Meie eesmärgiks on MM-tiitel ja selleks on igal etapil vaja häid punkte saada. Üldistes joontes on auto arendamine läinud hästi, oleme päris palju jõudnud teha ning auto pole enam varasemaga [eelmise hooajaga] sarnane. Ma ei usu, et me teistest palju maha jääme," lausus eestlane WRC kodulehel avaldatud intervjuus.

Mulluse hooaja avaetapil Monte Carlos tegi ta suure avarii ning oli sunnitud katkestama. Nüüd, 12 kuud hiljem, ta juhtunule enam ei mõtle.

"See juhtus juba tükk aega tagasi ning tegu polnud minu esimese õnnetusega. Kogemused on Monte Carlos kahtlemata väga tähtsad. Hea on siia tulles teada, et olen näinud mitmeid erinevaid tingimusi, mis rallil ees oodata võivad. Kui olud on alati muutlikud, tuleb rohkem mõelda ning proovida leida parim lahendus. Alati pole kõige tähtsam kiirus, olulisel kohal võib olla õige rehvivalik igaks kiiruskatseks," selgitas Tänak.

2022. aastast võetakse MM-sarjas kasutusele hübriidtehnoloogiaga masinad. 

"See aasta on praeguse generatsiooni autodele viimaseks, seega vast pole masinate juures palju asju, mida oleks tarvis muuta. Praegu on tähtsamad pisiasjad. Eelmine aasta polnud kerge, kuid mul on hea meel selle üle, kui hästi suutsime tiimina koos töötada ja usun, et see tegi meid uue hooaja eel tugevamaks," lisas Tänak.

Monte Carlo ralli algab homme ning kestab pühapäevani.