Lionel Messi.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
20. jaanuar 2021, 12:32

Vastasmängijale äsanud Messi pääses pikast mängukeelust

FC Barcelona võib kergemalt hingata, sest Hispaania superkarikafinaalis vastasmängija löömise eest punase kaardi teeninud Lionel Messi sai teo eest kõigest kahemängulise keelu.

Hispaania meedia andmetel oli üheks võimalikuks variandiks ka see, et argentiinlane jääb eemale järgmisest 12 matšist.

Mäletatavasti põrkas 33aastane Messi lisaajale läinud mängu viimasel minutil pärast palli söötmist kokku Bilbao Athleticu ründaja Asier Villalibrega ning otsustas talle seejärel käega vastu pead virutada. Tänu videoabikohtunikule ei jäänud aga olukord kahe silma vahele ning nii otsustati Barcelona ründaja platsilt eemaldada.

Kuigi tõsisemast karistusest õnnestus pääseda, loodab Kataloonia klubi, et ehk õnnestub mängukeeldu veelgi vähendada.

"FC Barcelona kaebab edasi otsuse määrata Leo Messile võistluskeeld. Teisipäeval otsustati, et argentiinlase punane kaart Hispaania superkarikafinaali viimastel minutitel Bilbao Athleticu vastu tõi endaga kaasa kahemängulise keelu. Tegu oli esimese korraga, mil Messile näidati FC Barcelonat esindades punast kaarti," kirjutas klubi kodulehel avaldatud teadaandes.

Kui klubijalgpallis oli tegu tõepoolest Messi esimese punase kaardiga, siis Argentina koondist esindades on ta kahel korral pidanud platsilt enneaegselt lahkuma.

Hispaania superkarika võitis Bilbao Athletic, kes alistas Barcelona lisaajale läinud kohtumises 3 : 2.