Thierry Neuville.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
20. jaanuar 2021, 15:21

Thierry Neuville: mul on kõik vajalik olemas, et tänavu MM-tiitel võita (1)

Autoralli MM-sarjas viiel korral teiseks jäänud Thierry Neuville pakatab enesekindlusest. Hyundai piloot tahab tänavu maailmameistriks tulla ning usub, et kõik on tema enda kätes.

Loomulikult tahab belglane anda panuse ka meeskonna edusse, ent ralliässale on kõige tähtsam siiski isiklik ambitsioon.

"Sel aastal tahame võidelda tiitli nimel nii tootjate kui ka sõitjate arvestuses. Tiimiga võitmine on mõistagi väga oluline, kuid isiklikult tahan anda endast kõik, et tulla meistriks piloodina. Olen seda mitu aastat püüdnud," vahendas Neuville'i sõnu portaal Rallit.fi.

Ta usub, et tal on kõik eeldused olemas, et lõpuks ihaldatud tiitel koju tuua - tasub vaid ise piisavalt mees olla ning endast parim anda.

"Mul on olemas auto ja meeskond, kellega saan meistriks tulla. Nüüd oleneb see minust. See, et Ieperi ralli on MM-kalendris, on suurepärane. Kodupubliku ees sõita on vinge," lisas Neuville.

Hiljuti lõppes tema koostöö Nicolas Gilsouliga, kes oli olnud tema kaardilugejaks alates 2011. aastast. Uueks paariliseks sai Martijn Wydaeghe. Homme algaval Monte Carlo etapil seisab duol ees raske ülesanne: neil tuleb eelmise aasta triumfi kaitsta.

"Viimasel kahel hooajal on meeskonnal Montes hästi läinud. 2019. aastal lahutasid mind võidust üksikud sekundid ning mullu võitsin esmakordselt hooaja avaetapi. Nüüd on see esimene ralli Martijniga. Oleme vaeva näinud, et selleks ralliks valmis olla," lausus Neuville.