Kujutaksite ette MMi ilma Cristiano Ronaldota?Foto: Diaesportivo/Action Plus/Shutterstock
Jalgpall
21. jaanuar 2021, 18:53

Jalgpalli MMi glamuuri lõpp? Võistlus toimub tulevikus ilma suurimate staarideta?

Euroopa jalgpalli superklubid hauvad tasapisi plaani moodustamaks Superliiga, mis tähendaks klubide jaoks sisuliselt veelgi suuremat äriprojekti ning kahtlemata äärmiselt põnevat uut võistlussarja, ent see võiks tähendada, et marginaliseerub kõikidest kõige vägevam — jalgpalli MM.

Superliiga ideega on flirditud ammu, ent viimastel nädalatel on jutud selle tekkimisest muutunud järjest tugevamaks. Sisuliselt tähendaks see sellisel kujul Meistrite liiga kadumist ehk väiksemate vahenditega klubidel poleks sisuliselt mingit varianti gigantidega mängima saada. Superliiga koosseis ei sõltuks mitte riigi meistrivõistluste tulemusest vaid klubide finantsilisest võimekusest.

Süvenevad jutud on ajanud pahaseks aga rahvusvahelise jalgpalli katusorganisatsiooni FIFA ning Euroopas UEFA ning ähvardused rikkurklubidele kõlavad jalgpalli MMi fännidele päris hirmutavalt.

„Viimaste meediaspekulatsioonide valguses, milles räägitakse kinnisest jalgpalli Superliigast mõnde Euroopa klubide poolt, tahab nii FIFA kui kuus alamorganisatsiooni tugevalt toonitada, et seda võistlust FIFA ei tunnistaks. Klubid ja mängijad, kes sellisel turniiril osalevad, poleks oodatud FIFA või alamorganisatsioonide võistlustele,“ vahendab goal.com FIFA avaldust.

See tähendab sisuliselt, et maailma parimates klubides mängivad parimad jalgpallurid ei saaks mängida ei maailmameistrivõistlustel ega ka kontinentide meistrivõistlused nagu EM, mis devalveeriks need turniirid täielikult.