Rene ZahknaFoto: Jarek Jõepera/ELSF
Talisport
22. jaanuar 2021, 16:17

Anterselva tavadistantsi võitis Loginov, Zahkna avas Eesti meeste punktiarve

Laskesuusatamise MK-sari jätkus Anterselvas meeste 20 km sõiduga. Aleksandr Loginov tõi Venemaa koondisele hooaja esimese esikoha, Rene Zahkna avas Eesti meeste tänavuse punktiarve.

Möödunud aastal Antserselvas toimunud MMil individuaaldistantsidel kulla ja pronksi noppinud Aleksandr Loginov tõestas, et Itaalia tiir ja rada sobivad talle.. 28aastane venelane oli tippude seas ainus, kes suutis lasta maha kõik 20 märki ja võttis seljavõidu. Sealjuures oli Loginov tänavu esimene idanaaber, kes tõusis MK-sarjas poodiumile.

Järgnevad kolm meest jätsid tiirus üle kaks märki. Teisena lõpetas norralane Sturla Holm Lægreid (kaotus võitjale 58,5) ja kolmandana prantslane Quentin Fillon Maillet (+1.10,6), vaid 0,2 sekundiga jäi poodumilt välja koduradadel võistelnud Lukas Hofer. MK-sarja üldliider Johannes Thingnes Bö eksis neljal korral ja lõpetas 10. kohal.

Rene Zahkna jättis tiirudes üles vaid ühe märgi, kaotust võitjale kogunes 4.06,8, mis andis 38. koha. "Hea meel on laskmise üle, sõidus suurt imet pole paari nädalaga juhtunud. Täna oli taktiline sõit, oskasin hinnata omi võimeid ja hoidsin end tagasi, et keerulistes kohtades ei tuleks totrat kaotust," sõnas tänavu esmakordselt punktidele jõudnud Zahkna etapi järel ERRi ülekandes. 

Zahkna tunnitas, et ta sõitis esimestel ringidel tagasihoidlikult, mistõttu jaksu jätkus lõpuni. "Maru lähedale jäi elu esimene nelja (nulli)tiiruga võistlus, kahju. Aga tuule osas oli lihtne võistlus. Kui Kontiolahtis olin ühe trahviga 52. kohal, siis täna oli parem sõit."

Koondise peatreener Indrek Tobreluts nentis, et tänased punktid peaksid Zahknale hästi mõjuma. "Ta kasutas oma trumbid ära ja tänastes oludes oli üks möödalask hea tulemus. Vahetult enne starti muutis tuul suunda, õnneks suutsin talle info edasi anda. Ta reageeris ja tegi parandused, üks eksimus oli ilmselt tema enda näpuviga," rääkis Tobreluts.

Teistel eestlastel tiirus nii hea päev polnud. 78. lõpetanud Kalev Ermits jättis üles kuus märki (+7-12.2), temast üheksa kohta tagapoolt lõpetanud Robert Heldna eksis viiel lasul (+9.01,6).

Zahkna lootis, et ta tänased puntkid polnud erand. "Eks iga tiimi liige ootab olenemata formaadist punkte. Valem on sama, lase puhtalt ja sõida kiiresti. Minu laskmine tuli täna lõpuks välja. See polnud õnn, vaid olen harjutanud,” nentis Zahkna, et ta on läinud tiirus enesekindlamaks.

Anterselvas meeste 20 km sõidu 20 parimat Foto: Ekraanitõmmis