Urs Kryenbühl õnnetuse järelFoto: AFP/Scanpix
Talisport
22. jaanuar 2021, 16:59

HIRMUÄRATAV VIDEO | Šveitsi mäesuusataja kukkus raskelt ja viidi haiglasse

Urs Kryenbühl kukkus rängalt mäesuustamise MK-sarja Kitzbüheli kiirlaskumises.

Šveitslane Urs Kryenbühl kaotas tasakaalu ja kukkus legendaardse Kitzbüheli kiirlaskumise viimasel hüppel. Teleekraani olnud graafika põhjal oli tema kiirus sellel hetkel 146,7 kilomeetrit tunnis.

"Ülakeha hakkas väänduma ja juhtus halvim, mis juhtuda võis. Kryenbühl kukub ülakeha ees, sellist asja näeb väga harva," tõdes Eesti mõisahärra ja Soomes kommentaatorina leiba teenis Kalle Palander põhjanaabrite rahvusringhäälingule. 

Kryenbühl transporditi võistluspaigast helikopteriga haiglasse, Šveitsi ajalehe Blick teatel on MK-sarjas kolmel korral poodiumile jõudnud sportlane teadvusel. Lõplik diagnoos pannakse küll arstide poolt, kuid Blicki sõnul on Kryenbühli seisund üllatavalt hea. Ajakirjanduse andmetel tundis Šveitsi suusataja ära treeneri ja mäletas oma stardinumbrit.

Etapi võitis šveitlane Beat Feuz, kuid rõõmustamise asemel noomis ta korraldajaid. “Raja viimane hüpe on olnud jututeemaks kolm päeva. Sealt lendab liiga kaugele, see ei tohiks nii olla,” vahendas Soome rahvusringhääling Feuzi sõnu.

Enne Kryenbühli kukkus samal hüppel jänki Ryan Cochrane-Siegle, kes lendas suure kiirusega rajaäärsetesse võrkudesse. Ameeriklane suutis küll ise tõusta, aga temagi saadeti helikopteriga haiglasse kontrolli.