Rapla peatreener Toomas Annuk hoolealustegaFoto: Tiit Tamme
Korvpall
22. jaanuar 2021, 21:08

Vennad Kaldred vedasid Rapla Rakvere vastu võidule

PAF korvpalli meistriliigas alistas Rapla Avis Utilitas võõrsil 65 : 58 Rakvere Tarva.

Rakvere ja Rapla matš silmailu ei pakkunud, sest mõlemad meeskonnad olid hädas pallikaotuste ja visketabavusega. Mängu alustas teravamalt Rapla, kes rebis vaid kahe minutiga ette 8 : 2 ja võitis avaveerandi 16 : 15. 

Kodusaalis pallinud Rakvere kosus ja meeskonna mänedžeri Arnu Lipassaare sünnipäeval juhiti poolajaks 34 : 29. Veel kolm minutit enne lõpuvilet oli tablool Tarva eduseis 58 : 51, kuid Lipassaar tähtpäeva puhul tiimilt kinki ei saanud.

Tarva mäng lagunes lõpuminuteil täielikult ja Rapla lõpetas kohtumise 14 : 0 lõpuspurdiga, mis tõi neile 65 : 58 võidu. Rakvere poolel jõudis kahekohalise punktisummani vaid lätlane Kristaps Gluditis, kelle arvele jäi 17 silma. Hapu päev oli nende senise hooaja resultatiivseimal mehel Egert Halleril, kes tabas kaheksast viskest vaid ühe ja jäi kahe punkti peale.

Ehkki Rapla sai raske võidu, siis ilmselgelt tunti puudust hiljuti lahkunud mängujuhist Mario Ihringust, sest meeskond patustas lausa 20 pallikaotusega. Rakvere vastu vedasid mängu vennad Sven ja Tom Kaldre, kelle arvele jäi vastavalt 16 ja 13 silma. Esimene neist lõi 10 sekundit enne kohtumise lõppu otsustava naela Rakvere kirstu, kui tabas seisul 60 : 58 kaugviske. Kaksikduubli sai kirja jänki Al-Wajid Aminu, kes lisaks 15 punktile võttis maha 12 lauda.

Kaheksa kaotuse kõrvale kümnenda võidu teeninud Rapla hoiab tabelis kolmandat kohta, Rakvere on seitsme võidu ja kaheksa kaotusega neljas.