TalTech vs Audentese naiskonna võrkpalli karikafinaal.Foto: Robin Roots
Võrkpall
22. jaanuar 2021, 21:39

GALERII | Noor Audentes kaotas, aga võitles iga punkti eest kulla hinnaga

Naiste võrkpalli karikavõistluste finaalkohtumises teenis veenva 3:0 võidu TalTech/Tradehouse, kes alistas kindlalt 3 : 0 noorusliku Audentese SG/Noortekoondise naiskonna.

9.-12. klassi tüdrukud alustasid Audentese poolt hästi ja esimesele pausile mindi nende poolt vaadatuna vaadatuna 6 : 8 kaotusseisus. Veel kuni geimi keskpaigani püsiti võrdselt mängus, kuid siis läks koondislastega mehitatud TalTech oma teed ja võttis 25 : 17 võidu.

Teine geim oli juba täesti TalTechi pidupäev, mis kokkuvõttes kallutati enda kasuks skooriga 25 : 9.

Ka kolmas vaatus kulges suuremate kogemustega TalTechi juhendamisel, aga sarnaselt kahe esimese geimiga oli näha, et noor Audentese võistkond võitles hingestatult: iga teenitud punkti puhul täitsid inimtühja TTÜ spordihoone võimsad hõisked. Eriti suur oli võiduhõise siis, kui kolmandas geimis pandi seisul 2: 8 blokk ette kogenud Kadi Kullerkannule – oli näha, et noored Audentese tüdrukud rõõmustavad tõesti mitte ainult karikavõidu, vaid iga õnnestumise üle.

„Selle nimel on mitu kuud vaeva nähtud,“ tunnistas Audentese naiskonna treener Andrei Ojamets. „Suvel käis siin üks Itaalia treener, kes imestas, kuidas eestlannad nii vaikselt omaette on. Kutsusin neid tagasihoidlike klubiks,“ lisas Ojamets naerdes.

Ta lisas, et eelkõige said tema hoolealused täna lisaks emotsionaalsusele õpetuse, kuidas suurt kohtumist mängida. „Samas oleksin tahtnud näha täna veidi paremat mängu, aga meil on alates 16. detsembrist (kui anti positiivsed koroonaviiruse proovid – toim) selja taga keeruline periood ja meie noore tütarlaste võistkonna puhul oleks keeruline loota, et oleksime suutnud üllatuse sepistada,“ lisas Ojamets.

TalTechi poolt värskelt Eesti meistriks kroonitud Julija Mõnnakmäe sõnas, et võistkonnale seatud ülesanne sai täidetud. „Ega see polnud lihtne, sest noored tulevad alati hurraaga peale. Eks me alustasimegi rapsimisega, aga me pole pikal ka mänginud,“ nentis koondise sidemängija. „Aga mul ei tekkinud kordagi tunnet, et see mäng võiks käest minna. Samas tuleb öelda, et noored olid ka tublid. See oli neile esimene kord nii suurt mängu mängida.“