Ott Tänak (vasakul).Foto: Hyundai Motorsport GmbH
WRC
23. jaanuar 2021, 16:33

Tänak andis katkestamise järel põgusa kommentaari

Ott Tänaku ja Martin Järveoja jaoks läks Monte Carlo ralli täielikult aia taha, sest laupäeva hommikul purunes kaks korda eestlaste Hyundai rehv, kuid kaasas oli vaid üks varuratas. See tähendas, et nende jaoks oligi ralli läbi, sest reeglid näevad ette, et eestlased ei pääse pühapäeval uuesti starti ega saa seega osaleda ka punktikatsel.

Reegel näeb ette, et auto peab tagasi hooldusalasse jõudma nelja rehviga, kuid Tänakul jäi ilmselt alles kolm rehvi, neljas ratas oli lihtsalt paljas velg. „Laupäevasel avakatsel purunes esimene rehv. See oli minu viga. Sõitsin ilmselt vastu kivi, mida legendi koostamise ajal ei märganud. Teise katse alguses purunes taas rehv. Teekond tagasi oli liiga pikk, et kumm alles jääks,“ ütles ta WRC telekanalile.

"Kahjuks lõppes Monte meie jaoks taas varakult. Ma ei pannud seda[kivi] rajaga tutvudes tähele. Teise katse alguses hakkas rehv tasapisi tühjenema, seega oli meil väga keeruline jõuda hooldusalasse nii, et rehv veel alles oleks. Alguses proovisime kahjustada saanud rehvi tagasi peale panna, kuid see ei pidanud vastu. Rohkem me midagi teha ei saanud. Jõudsime küll kohale, aga pidime katkestama. Kuna homme me enam naasta ei saa, on ralli meie jaoks läbi," lisas Tänak hiljem Hyundai pressiteates.

Tänak jääb Monte Carlos punktita teist aastat järjest, mulluse etteaste rikkus avarii.