Joni Mäki (sinises) ja Aleksandr Bolšunov läksid tänase teatesõidu lõpusirgel sõlme. Venelane vihastas, äsas soomlasele kepiga ja rammis ta pärast finišit pikali.Foto: Imago Sport / Scanpix
Talisport
24. jaanuar 2021, 13:27

VIDEO | Vihane Bolšunov rammis soomlase pikali ja sai disklahvi (14)

Venemaa murdmaasuusaäss Aleksandr Bolšunov läks tänase Lahti MK-etapi teatesõidu lõpus endast nii välja, et äsas soomlasele Joni Mäkile suusakepiga ja rammis ta pärast finišit pikali. See päädis Venemaa I võistkonna diskvalifitseerimisega.

Bolšunov vihastas, sest läks Mäkiga lõpusirgel pisut sõlme ja jäi seetõttu soomlasele alla. Heitlus käis teise koha peale. Võistluse võitis turvalise eduga Norra nelik Paal Golberg, Emil Iversen, Sjur Röthe ja Simen Hegstad Krüger.

Soome I meeskond (Perttu Hyvärinen, Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen ja Mäki) saavutas teise koha (+40,9). Venemaa I neliku diskvalifitseerimine tõstis kolmandaks Venemaa II võistkonna (+1.07,2) koosseisus Ilja Semikov, Ivan Jakimuškin, Andrei Melnitšenko ja Sergei Ustjugov.

Eesti nelik (Marko Kilp, Henri Roos, Martin Himma, Kaarel Kasper Kõrge) ei jõudnud finišisse, sest ankrumees Kaarel Kasper Kõrge sai enne 26,3 km vaheajapunkti ehk enda teise ringi alguses liidrilt ringiga sisse. Ta oli momendil viimasel ehk 11. kohal.

Pisut hiljem tabas sama saatus ka Kanadat, kes alustas viimast vahetust Eestiga koos. Kuna Venemaa I diskvalifitseeriti, saab meie meeskond kirja 10. koha.

Kõige kõrgemal kohal oli Eesti pärast Kilbi avavahetust, mille sprindimees lõpetas eespool nii Kanadast kui ka USAst. Henri Roos lasi teises vahetuses USA endast mööda ning Martin Himma lubas kanadalasel Philippe Boucher'l nõeluda kinni 32sekundilise vahe.