RASKE NÄDALAVAHETUS: Thierry Neuville'i auto (vasakul) jõudis finišisse kolmandana ning Dani Sordo oma (paremal) viiendana, kuid paraku ei saa Hyundai meeskond rahule jääda. Mängis ju Toyota nad igas vallas üle. Foto: Hyundai Motorsport
WRC
25. jaanuar 2021, 10:00

Monte Carlo ralli võitis kaheksandat korda Sebastien Ogier

TÄNAK KATKESTAS JA ADAMO VIHASTAS: Hyundai langes hooaja alguses kriisi, Toyota noppis täieliku seljavõidu (1)

Monte Carlo ralli kujunes Toyota jõudemonstratsiooniks. Sebastien Ogier' järel tõi Jaapani-Soome-Eesti tiimile kaksikvõidu Elfyn Evans, Kalle Rovanperä oli neljas ja Takamoto Katsuta kuues. Ott Tänaku tööandjat ehk Hyundaid vaevas hulk probleeme, mis pakuvad mõtteainet pikemaks ajaks. Eesti mees katkestas, Thierry Neuville lõpetas kolmandana ja Dani Sordo viiendana. Kuigi belglane tõusis uue kaardilugejaga poodiumile, läks nädalavahetus ikkagi nässu.

Mis siis Tänakuga juhtus? Võitis ta ju neljapäeval kaks kiiruskatset ja lõpetas päeva liidrina. Kõik sujus. Kuid reedel polnud ta enam rahul ei enda sõidukindluse ega ka autoga. Tänakult uuriti hooldusalas, miks ta kaotas päeva kolmel esimesel kiiruskatsel parimale enam kui kümne sekundiga. Vastus oli üllatav. Tänak teatas, et ta pole suutnud endale omast kiirust näidata juba aasta või enamgi. See kõlas terava torkena Hyundai meeskonna suunas, sest Tänak ongi tiimis olnud vaid aasta või enam.

Edasi lugemiseks: