Robert Johansson.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
24. jaanuar 2021, 19:04

VIDEO | Ülipika hüppe teinud MK-sarja liider kukkus, Aigro ega Maltsev punktidele ei jõudnud

Soomes Lahtis toimunud suusahüpete MK-etapil eestlased Artti Aigro ja Kevin Maltsev 30 parema hulka ehk finaalvooru ei pääsenud, võistluse võitis Robert Johansson.

Artti Aigro hüpe kandus 116 meetri joonele, millega ta teenis 108 punkti. Kui kvalifikatsioonis oli eestlane sama pika sooritusega 22. mees, siis põhivõistlusel piisas sellest vaid 38. kohaks. Kevin Maltsev hüppas K-116 mäel täpselt sada meetrit, mille eest sai protokolli 76,4 silma ja jäi koondisekaaslasest kümme kohta tahapoole.

Finaalvoorus läks viimasena mäkke avavooru järel juhtinud norralane Halvor Egner Granerud. Norralane tegi 137,5meetrise sooritusega päeva selgelt pikima hüppe, mis oli mäerekordist vaid pool meetrit lühem. Kuid MK-sarja üldliider kukkus maandumisel ja jäi kehvade stiilipunktidega esimesena poodiumilt välja.

Kukkumine siiski ei röövinud Norra koondiselt järjekordset MK-etapi esikohta. Kui üle-eelmise etapi Titisee-Neustadtis võitis Granerud ja möödunud nädalavahetusel lõpetas esikohal tema koondisekaaslane Marius Lindvik, siis Lahtis oli´Robert Johanssoni kord võita.

30aastane mägikotkas lendas avavoorus 128,5 meetrit ja teises ringis 2 meetrit vähem, mis andis kokku 265,9 punkti. Ülejäänud kaks kohta poodiumil võtsid sakslased, kui teisena lõpetas Markus Eisenbichler (264,2 punkti) ja kolmandana Karl Geiger (264). Esikuuikusse mahtusid veel viiendana lõpetanud austerlane Stefan Kraft ja võitja kaasmaalane Daniel Andre Tande.

Lahti MK-etapi 15 parimat Foto: Ekraanitõmmis

MK-sarja kokkuvõttes juhib jätkuvalt Granerud, kellele järgnevad Eisenbichler ja täna alles 16. Jäänud poolakas Kamil Stoch.