Henri DrellFoto: Tiit Tamme
Korvpall
24. jaanuar 2021, 22:01

VIDEO | Algviisikusse murdnud Drell aitas Pesaro kindla võiduni. Peatreener: ta peab tänama klubi ja jumalat

Sellel nädalavahetusel käisid Eesti korvpallurid platsil nii Itaalia, Hispaania kui Saksamaa kõrgliigas. Heasse hoogu on tõusnud Henri Drell, kes murdis Pesaros algviisikusse ja vedas meeskonna võidule. Peale kohtumist sai noor talent kiita ka peatreenerilt.

Henri Drell tegi Itaalia kõrgliigas järjekordse muljetavaldava esituse, aidates oma koduklubil Pesarol alistada 107 : 83 Cantu. Algviisikus mängu alustanud Eesti koondislane oli platsil 27 minutit, mille jooksul viskas 17 punkti ja võttis maha 3 lauapalli. Sealjuures tabas eestlane kõik neli teele pandud kaugviset. 

Kohtumise järel tõstis Pesaro peatreener Jasmin Repeša 20aastase eestlase eraldi esile."Oleme palju panustanud Drelli (vigastusest) taastumisele. Ta peab tänama klubi ja jumalat, sest kõik töötavad selle nimel, et ta saaks kvaliteetseks mängijaks. Pikalt on käidud valet teed, õigele rajale pöördumine pole lihtne. Vaikselt see õnnestub. Seda tänu temale endale kui ka kogu võistkonnale," vahendas portaal Sportando peatreeneri sõnu.

Pesaro resultatiivsemaid olid 32aastane jänki Tyler Cain ja kaheksa hooaega NBAs pallinud argentinlane Carlos Delfino, kelle mõlema arvele jäi 19 silma. Võidukalt jätkas ka Kaspar Treieri meeskond Sassari, kes alistas võõrsil 103 : 82 Trieste. 21aastane eestlane pääses platsile kuraditosinaks minutiks, mille jooksul tõi 10 punkti ja võttis maha ühe lauapalli.

Itaalia kõrgliigat juhib Milano, kes on 16 mängust kaotanud vaid ühe. Sassaril on 11 ja Pesarol 8 võitu, millega klubid on tabelis vastavalt teisel ja kuuendal kohal.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Heas hoos on ka 24aastane Maik-Kalev Kotsar, kelle tööandja Hamburgi Towers alistas laupäeval kodusaalis Frankfurdi Skyliners 98 : 70. Taaskord algviisikus alustanud eestlane viibis platsil 22 minutit, mille jooksul tõi ta 16 silma, noppis seitse lauapalli, andis viis tulemuslikku söötu ja tegi vaheltlõike, aga samas patustas ka viie pallikaotusega. Tiimi parima skoorija oli Kameron Taylor, kelle arvele jäi 20 punkti.

Hamburgil on tabelis üheksa võitu ja neli kaotust, millega hoitakse viiendat kohta. Liigat juhib Ludwigsburg, kes on kuraditosinat matšist kaotanud vaid ühe.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ehkki Sander Raieste koduklubi Baskonia alustas Hispaania kõrgliiga kohtumist teise Euroliiga satsi Valencia vastu võimsalt ja avaveerand võideti 18 .14, siis edasi külaliste mäng lagunes. Baskonia kaotas poolaja 31 : 34 ja kohtumise 61 : 83.

Raieste usaldati platsile seitsmeks minutiks, mille jooksul eestlane viskas seitse punkti ja noppis ühe lauapalli. Ainsa Baskonia mängijana jõudis kahekohalise punktisummani sloveen Zoran Dragić, kes tõi tosin silma, võitjate edukaim oli 14 punktiga Nikola Kalinić.

HIspaania liigat valitseb Real Madrid, kes on 18 mängust võitnud 17. Neljandat kohta hoidval Baskonial on kirjas 15 võitu ja 5 kaotust, vigastatud Siim-Sander Vene tööandja Fuenlabrada on vastase alistanud kuues mängus.

Standings provided by SofaScore LiveScore