Jari-Matti Latvala.Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
WRC
25. jaanuar 2021, 16:48

Latvala usub, et hoolealune purustab tema pikalt püsinud rekordi

2008. aastal sai Jari-Matti Latvalast autoralli MM-sarjas kõigi aegade noorim etapivõitja, kui ta 22 aasta ja 313 päeva vanuselt Rootsis triumfeeris. Praegune Toyota pealik usub aga, et see rekord enam kaua ei püsi, viidates oma hoolealusele Kalle Rovanperäle.

Latvala arvab, et tema 20aastane kaasmaalane võib tema saavutuse üle lüüa käimasoleval hooajal, kuigi aega on selleks kõvasti rohkem.

"Ütlesin juba varem, et eeldan, et rekord puruneb sel aastal. Arvan, et Kallel on piisavalt potentsiaali, et üsna kiiresti oma esimese võiduni jõuda," lausus Latvala hooaja avaetapile järgnenud pressikonverentsil.

Temaga nõustus Monte Carlos võidu teeninud Sebastien Ogier.

"Vast tuleb see võit juba kolme-nelja nädala pärast, sõnas tiitlikaitsja, osutades järgmisena kavas olevale Lapimaa rallile.

Kui mullu oktoobris 20. sünnipäeva tähistanud Rovanperäl siiski sel hooajal võitu noppida ei õnnestu, on tal see võimalus olemas ka järgmisel ja ülejärgmisel aastal. Soomlase seniseks parimaks tulemuseks on mullu Rootsi etapil teenitud kolmas koht. Äsja toimunud Monte Carlo rallil püsis ta pikalt poodiumikohal, kuid pidi lõpuks neljanda kohaga leppima.