Volodimir Bajenko.Foto: FCI Levadia
Jalgpall
26. jaanuar 2021, 11:30

Kahe peatreeneriga Levadia palkas kogenud ukrainlase. Pareiko: ta oli üks parimaid saadaolevaid kandidaate

Tallinna FCI Levadia jalgpalliklubi allkirjastas kaheaastase töölepingu kogenud Ukraina keskkaitsja Volodimir Bajenkoga.

30aastane Bajenko saabus Levadiasse Ukraina kõrgliiga klubist Poltava Vorskla, kus ei pääsenud sel hooajal enam koosseisugi. Ta on karjääri jooksul mänginud erinevates Ukraina klubides, samuti Läti meistriliigas FC Rigas (2017–18) ning Uzbekistani kõrgliiga meeskonnas FK Buhara (2019). Riias oli Bajenko meeskonnakaaslaseks praegune Levadia ründav poolkaitsja Bogdan Vaštšuk.

"Vajasime oma meeskonna kaitseliini kogenud mängijat ja Volodimir Bajenko oli üks parimaid jalgpallurite tööturul saadaolevaid kandidaate," kommenteeris FCI Levadia spordidirektor Sergei Pareiko klubi kodulehel. "Oma kogemuste ja liidriomadustega annab ta meie meeskonnale väga palju juurde ning aitab meid püstitatud ülesannete täitmisel." 

Bajenko väljendas lepingu üle rõõmu nagu selliste uudiste puhul kombeks. "Esimesed muljed Eestist, Tallinnast ja klubist on suurepärased! Olen varem Lätis mänginud ning seega teadsin mida oodata, Tallinn on Riiale väga sarnane linn. Olen juba kohtunud uute meeskonnakaaslastega, treenerite, klubi presidendi ja juhtkonnaga ning mind võeti väga kenasti vastu," ütles ukrainlane, kel oli veel eelmise klubiga kehtiv leping, kuid ta jõudis Vorsklaga selle lõpetamise osas kokkuleppele.

Reedest taliturniiri võidumängu Nõmme Kaljuga jälgis Bajenko Tallinnas viibides internetiülekande vahendusel. "Eestisse saabudes pidin viibima isolatsioonis, arusaadavalt tuleb meditsiinialaseid ettekirjutusi täita. Nautisin mängu ja hiljem õnnitlesin meeskonnakaaslasi võidu puhul – hea mäng, hea esimene tulemus! Peame samas suunas edasi liikuma," lisas ta.

Keskkaitsja Bajenko on FCI Levadia esindusmeeskonna viies talvine täiendus. Varem liitusid klubiga Eesti passiga grusiin Zakaria Beglarišvili, väravavaht Karl Andre Vallner, Serbia vasakkaitsja Milijan Ilic ning Gruusia keskkaitsja Anton Tolordava.

Eile teatas Levadia, et esindusmeeskonnal on tänavu kaks peatreenerit – Vladimir Vassiljev ja Marko Savic. Mullu oli paberite järgi pealik Vassiljev. "Vastutusvaldkondade täpse jaotuse lepivad Vladimir ja Marko omavahel kokku," kommenteeris Pareiko.

FCI Levadia alustab Premium liiga hooaega 6. märtsil kodumänguga FC Kuressaare vastu.