AleksanderFoto: VESA MOILANEN
Talisport
26. jaanuar 2021, 18:22

Soomlase pikali ramminud Bolšunov: mu suusad olid lihtsalt väga kiired (6)

Pühapäeval Lahti MK-etapil pärast teatesõidu finišit soomlasele Joni Mäkile kepiga äsanud Venemaa murdmaasuusataja Aleksandr Bolšunov on küll oma viga tunnistanud, kuid nüüd tõi ta välja põhjuse, miks selline olukord tekkis.

Nimelt olevat ta soovinud konkurendiga lihtsalt pisut juttu puhuda, kuid Mäki juurde sõites purunes tal suusaklamber ning nii päädis kavatsus sellega, et ta sõitis soomlase pikali.

"Tahtsin pärast finišijoone ületamist Mäkiga rääkida. Kavatsesin küsida, miks ta nii tegi. Mu suusad olid väga kiired. Kui pidurdada üritasin, läks suusaklamber katki. Ma ei tahtnud talle otsa sõita, vaid rääkida," lausus Bolšunov intervjuus Norra rahvusringhäälingule NRK. Seejuures enne tänast polnud ta meediale selgitusi jaganud.

Samas arvab ta, et Mäki ei käitunud finišisirgel spordimehelikult. "Ma arvan, et ta ei tegutsenud ausalt. Ta blokeeris mind, see pole õiglane. Ma arvan endiselt nii," selgitas Bolšunov.

Siiski tunnistas neljakordne olümpiamedalist ka oma viga.

"Mõistan, et ei käitunud õigesti. Kahtesen oma tegu ja enam nii ei tee," tõdes Bolšunov eile Venemaa suusaliidu pressiteates.

Intsident pühapäevasest MK-etapist: