Artti Aigro.Foto: EPA / SCANPIX
Talisport
28. jaanuar 2021, 12:47

Neli minutit hiljaks jäänud koroonatesti tulemus jättis Aigro tundideks lennujaama (3)

Suusahüppaja Artti Aigro (21) pidanuks juba rõõmsalt järgmises võistluspaigas Saksamaal olema, kuid istub selle asemel jätkuvalt Tallinna lennujaamas.

Süüdi on koroonapandeemia. Nimelt käis ta eile kohustuslikus korras koroonatesti tegemas, kuid selle vastus saabus neli minutit pärast seda, kui lõppes check-in 6.56 Frankfurti väljunud lennule. 

Seega pidi Aigro reisiplaanid kiiresti ümber tegema ja ootab nüüd Tallinnas kell 14.00 Stockholmi suunduvat lennukit. Frankfurti jõuab ta kavandatust 10 tundi hiljem, õhtul kella 18 paiku. MK-etapi toimumispaika Willingeni on sealt ümmarguselt 200 kilomeetrit.

Päev varem ei olnud mõtet Aigrol testi teha, sest võistluse korraldajatele tuleb homme näidata ette negatiivne testitulemus, mis on tehtud eelneva 48 tunni jooksul. Seega, kui Aigro teinuks koroonatesti eile, pääsenuks ta kenasti hommikuse lennuga Saksamaale, kuid ei saaks homme Willingenis akrediteeringut. Kuivõrd hommikune lend oli päeva ainus otsereis Saksamaale, oligi väike risk graafikusse sisse kodeeritud.

MK-etapi kvalifikatsioon toimub Eesti aja järgi homme õhtul kell 16.45 ning võistlused laupäeval ja pühapäeval.